Renault Zoe Avrupa'nın En Çok Satan Elektriklisi Oldu

Ototeknikveri     13 Aralık 2020 07:47

Renault Zoe, bugüne kadar piyasadaki diğer tüm elektrikli modelleri yenmeyi başardı ve Avrupa'da en çok satan elektrikli araç oldu.

Renault Zoe Avrupa'nın En Çok Satan Elektriklisi Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız otomobil üreticisi tarafından yayınlanan rakamlara göre, sıfır emisyonlu süper mini, Ocak - Kasım 2020 arasında 84.000 adetten fazla satıldı. Bu sayı geçen yılın aynı dönemine kıyasla neredeyse iki kat daha fazla.

 

Zoe aynı zamanda Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz'de en çok satan elektrikli binek otomobil oldu. Üretimin 2012'de yeniden başlamasından bu yana, Renault, Avrupa'da modelden 268.000'den fazla satmayı başardı.

 

Avrupa'da bugüne kadar satılan elektrikli kamyonetlerin neredeyse üçte biri bir Kangoo Z.E. olduğundan Renault, 8498 adetle en çok satan elektrikli hafif ticari araç (LCV) unvanını da elinde tutuyor. Kangoo Z.E. Avrupa'da 10 yıl önce piyasaya sürüldü ve o tarihten bu yana 57.595 adet satıldı.

Zoe ve Kangoo Z.E.'ye ek olarak, Renault’nun sıfır emisyon portföyünde küçük Twizy ve 3,5 tona kadar taşıma kapasitesine sahip minibüs Master Z.E de bulunuyor.

 

Renault ile ilgili diğer haberlere bakarsak, otomobil üreticisi, önümüzdeki yıl Megane eVision Concept tarafından önizlenen ve Volkswagen ID.3'e rakip olacak yeni bir aracın tanıtılmasıyla kompakt hatchback'i yeniden keşfetmek istiyor.

 

Nissan Ariya ile paylaşılan CMF-EV platformuna dayanan konsept, 217 HP güç çıkışı ve 300 Nm tork üreten bir elektrikli motor kullanıyor. Otomobil 130 kW'a kadar hızlı şarjı destekleyen ve 8 saniyeden daha kısa sürede sıfırdan 100 km / sa hıza ulaşabilen 60 kWh pil ile çalışıyor.

Son Güncelleme : 13 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo