Yeni 2021 Peugeot 308, Golf'e Zor Anlar Yaşatmak İstiyor

Ototeknikveri     13 Aralık 2020 11:30

Hatchback'ler için küçülen kompakt segmenti, Peugeot'nun yepyeni bir 308 geliştirmesini engellemedi.

Yeni 2021 Peugeot 308, Golf'e Zor Anlar Yaşatmak İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Golf, Ford Focus, Hyundai i30, Honda Civic ve benzerlerinin rakibi olan yeni nesil Fransız kompakt hatchback, DS 4 ile birlikte kış testlerinde görüntülendi.

 

Tasarım, daha aşağıya monte edilmiş ve boyut olarak büyümüş gibi görünen ızgarayı çevreleyen bir çift ince farla ön kısımda evrim geçirmiş. Tavan çizgisi arkaya doğru biraz alçaltılmış ve daha ince görünen yeni LED arka lambaları kısmen görebiliyoruz. Diğer bir değişiklikse, bagaj kapısından tampona taşınan arka plaka tutucusunun konumlandırılması.

 

Kabin tasarımı iyi korunmuş bir sır olarak kalmaya devam ediyor, ancak şirketin i-Cockpit mimarisinin en güncel halini görmeyi bekliyoruz. Yeni bir bilgi-eğlence sistemi ve dijital gösterge paneli, en yeni sürücü destek sistemlerini de içerecek donanım listesinin bir parçası olacak.

 

EMP2 platformunun evrimine dayanan yeni nesil 308'in benzinli ve yarı hibrit güç aktarım mekanizmalarının yanı sıra iki plug-in hibrit seçeneği de olması bekleniyor. Plug-in hibrit sistem 1.6 litrelik benzinli motoru üst donanım seviyelerinde iki elektrikli motorla birleştiriyor. Diğer versiyonlarda elektrikli motor teke düşüyor. Üst versiyonlarda yer alacak seçenek 300 hp güç çıkışıyla PSE (Peugeot Sport Engineered) alt markasıyla gelebilir.

 

Yeni 308'in resmi tanıtımının 2021'in ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 13 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo