Subaru'nun Yeni Elektrikli Crossover'ı Avrupa'ya Gelecek

Ototeknikveri     15 Aralık 2020 07:37

Subaru Ocak ayında duyurduğu elektrikli crossover'ının Avrupa'da da satışa sunulacağını doğruladı.

Subaru'nun Yeni Elektrikli Crossover'ı Avrupa'ya Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ayrıntılar sınırlı olsa da Subaru, modelin "2025'e kadar" tanıtılacağını ve Forester'a benzer boyutta, orta büyüklükte bir crossover olacağını söyledi. Şirket ayrıca, otomobilin "Toyota ile paylaşılan bir platform üzerine kurulacağını" belirtti.

Önümüzdeki yıl daha fazla ayrıntı yayınlanacak, ancak Subaru, aracın "Avrupa'da çevresel ayak izini azaltma ve alternatif güç aktarma organlarına yönelik artan talebi karşılama" çabalarının altını çizdiğini söyledi. Şirket ayrıca elektrikli crossover'ın elektrifikasyon çabalarına dayanacağını ve bunun da Impreza, Forester ve XV'in yarı hibrit versiyonlarının piyasaya sürülmesiyle sonuçlandığını belirtti.

Subaru adını henüz açıklamasa da yeni crossover Evoltis olarak adlandırılabilir. Bu onaylanmadı, ancak yeni model elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış ve ortaklaşa geliştirilmiş bir platformu kullanacak.

 

E-TNGA mimarisi olarak bilinen bu platform esnek ve C ve D segmenti sedanlar ve crossover modeller dahil olmak üzere çeşitli farklı araçları desteklemek için kullanılabiliyor. Platform ayrıca ön, arka ve dört tekerlekten çekiş konfigürasyonlarında da sunulacak.

Pek çok ayrıntı doğrulanmamış olsa da, önceki haberler Evoltis'in gelecek yılki Tokyo Motor Show'da piyasaya çıkabileceğini öne sürüyordu. Söylentiler, e-TNGA mimarisinin 50 kWh ile 100 kWh arasında değişen kapasitelere sahip pil paketlerini barındırabileceğini de gösteriyor. Bu da, 600 km'ye kadar elektrikli sürüş mesafesine izin verebilir.

Son Güncelleme : 15 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo