Bentley Mulliner Bacalar "Car Zero" Prototipi Gelecek Yılın Sınırlı Üretim Modelini Müjdeliyor

Ototeknikveri     17 Aralık 2020 04:50

Geçen hafta Blower Continuation Series'den "Car Zero"yu ortaya çıkardıktan sonra Bentley, şimdi de dayanıklılık testi ve doğrulama için kullanılacak olan Mulliner Bacalar'ın üretim öncesi versiyonunu sundu.

Bentley Mulliner Bacalar "Car Zero" Prototipi Gelecek Yılın Sınırlı Üretim Modelini Müjdeliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilin aerodinamiğini, gürültüsünü, titreşimini, yol tutuşunu ve en yüksek hızını değerlendirmek için yapılan testlerle, aynı zamanda "Car Zero" olarak da anılan özel modelin prototipi, Avrupa'da şimdiden kilometreleri geride bırakıyor.

Önümüzdeki yıl 12 adet önceden satılan otomobilin montajı ile sona erecek olan yolculuğun bir sonraki ayağında, 80C'ye kadar sıcaklıklarda aşırı hava koşulları testleri ve elektrik sistemi testleri var.

20 haftalık doğrulama programının sonunda Bentley, 40'ı karbon fiberden üretilmiş olan Bacalar'a özel yeni 750 parça da dahil olmak üzere tüm bileşenleri test edecek ve parçaların yaklaşık 100'ü “hızlı ilave üretim teknikleri” kullanılarak üretilecek.

Mulliner Direktörü Paul Williams açıklamasında şunlara yer verdi: "Geçen hafta tanıttığımız Blower Car Zero'ya çok benzeyen Bacalar Car Zero, Bentley Mulliner'in geleceğinin bu çığır açan kısmının tasarımını, mühendisliğini ve işçiliğini ortaya koymak için kullandığımız çok önemli bir prototip."

“Bacalar, geçmişin sipariş üzerine üretilen özel Bentley'lerinin tamamen modern bir yinelemesidir - son derece nadirdir, tamamen el yapımıdır, her müşteriye tamamen ısmarlama, özel yapımdır ve ayrıntılarında zariftir. Arabanın arkasındaki tüm ekip, prototipin ona yaptığımız her testi rahatça geçtiğini görmekten heyecan duyuyor ve 12 otomobilin yapımına başlamak için gerçekten sabırsızlanıyoruz."

 

Mulliner tarafından yaratılan ve adını Meksika'nın Yucatan yarımadasındaki Laguna Bacalar'dan alan, 2019 EXP 100 GT Konseptinden esinlenen otomobil Mart ayında duyurulmuştu.

Otomobilde 650 HP (659 PS / 485 kW) güç çıkışı ve 900 Nm tork değerlerine sahip çift turbo 6.0 litrelik W12 motor bulunuyor. Motor, sekiz vitesli bir çift debriyajlı otomatik şanzımana ve ön ve arka akslar arasındaki itişi bölen dört tekerlekten çekiş sistemine bağlı. Ancak optimum verimlilik ve performans için, araç mümkün olduğunca arkadan çekişi kullanıyor. Otomobilin en yüksek hızı 322 km / sa.

Son Güncelleme : 17 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo