2022 Mercedes EQS’den Teaser

Ototeknikveri     20 Aralık 2020 02:35

Mercedes 2022 EQS’den bugüne kadar pek çok casus fotoğraf görmüştük. Şimdiyse resmi bir teaser geldi.

2022 Mercedes EQS’den Teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Vision EQS konseptinin izinden giden yeni model tamamen kapalı bir ızgara ve büyük bir logo ile dikkat çekiyor. Bunu geriye uzanan farlar ve LED gündüz farları çevreliyor.

 

Ayrıca oyuntulu kaput ve geleneksel yan aynalar dikkat çekiyor. Üretim modelinin ön tamponu da daha vurgulu çamurluklarla revize edilmiş.

 

Mercedes detayları gizli tutsa da EQS’nin opsiyonel hava temizleme sistemiyle geleceğini doğruladı. Sistem, normalde yanmalı motorların bulunduğu kısımda konumlanmış, oldukça etkili bir partikül filtresi ullanıyor. Yaklaşık 10 litre kapasiteli filtre otomobilin içinde mümkün olan en yüksek hava kalitesini sağlıyor.

Filtre nitrojen oksitler, sülfür dioksit, istenmeyen kokular ve küçük toz partiküllerinin kabine girmesini engelleyebiliyor. Mercedes filtrenin otomobilin kabininde bir ameliyathane kadar steril hava kalitesi sağladığını iddia ediyor. Ayrıca filtre otomotiv sektöründe ilk kez DIN EN 1822 sertifikasına sahip.

 

Mercedes model hakkında daha fazla bilgi vermedi ancak EQS’nin 700 km’den fazla sürüş emsafesi sunacağını yineledi. Ayrıca EQS yeni Electric Vehicle Architecture platformunu kullanan ilk otomobil olacak. Bu platform EQS SUV dahil beş diğer elketrikli modelde de bulunacak.

Henüz modelle ilgili pek az bilgi olsa da farklı versiyonlarının çıkması ve bunların 395 hp (294 kW / 400 PS) – 592 hp (441 kW / 600 PS) arasında değişen güç çıkışları sunması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 20 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo