Skoda, Citigo? iV'nin Yerine Yeni, VW ID.1 Tabanlı Bir Elektrikli Şehir Otomobili Sunabilir

Ototeknikveri     21 Aralık 2020 12:44

Citigo? iV'nin geçtiğimiz aylarda durdurulmasından sonra, Skoda şimdi sıfır emisyonlu yeni bir şehir otomobili piyasaya sürmekle ilgileniyor gibi görünüyor.

Skoda, Citigo? iV'nin Yerine Yeni, VW ID.1 Tabanlı Bir Elektrikli Şehir Otomobili Sunabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Küçük elektrikli hatchback, platformunu paylaşacağı yaklaşan Volkswagen ID.1'in ayak izlerini takip etmeli.

 

AutoExpress'in aktardığına göre Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Schafer, "Bu konuda kesinlikle aynı şeyi yapmaya çalışacağız. Platform oradaysa, üstüne akıllıca bir şey yapabiliriz ve kesinlikle tamamen farklı görünür. Bu ailenin iyi bir tarafı, bu yüzden her şeyi kendi başına yapmak zorunda değilsin." dedi.

 

Hem VW ID.1 hem de yeni Skoda elektrikli şehir otomobilinin Volkswagen Grubu'nun MEB platformunun daha küçük bir versiyonunu temel alması bekleniyor. Çek modelinin ID.1'in altında bir hedeflenen fiyatı olacağı ve bunun 20.000 £ 'dan (26.450 $) başlayacağı bildiriliyor. 2025'ten önce piyasaya sürülmesi pek olası olmasa da, bu onu Grubun en uygun fiyatlı elektrikli aracı yapabilir.

 

O zamana kadar Skoda, teslimatları önümüzdeki yıl başlayacak olan Enyaq crossover'ın ve daha küçük bir elektrikli hatchback'in lansmanına odaklanacak.

 

Skoda'nın patronu, "Şu anda en büyük odaklarımızdan biri Enyaq'ın altına inmek, bu ilk önceliğimiz olacak, ardından Grup ile birlikte bir şehir otomobili yapabiliriz" dedi.

 

Schafer, 2025'ten sonra Octavia'ya benzer bir ayak izine sahip olacak bir elektrikli sedan da piyasaya sürebileceklerini, ancak Octavia'nın elektrifikasyon sürecini hayatta kalarak atlatacağını belirtti. Çünkü Skoda'nın yöneticisinin vurguladığı gibi, Octavia firmanın en önemli modellerinden birisi.

Son Güncelleme : 21 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo