Jaguar J-Pace Doğrudan Tesla Model X’e Rakip Olacak

Ototeknikveri     22 Aralık 2020 04:24

Jaguar Land Rover tamamen elektrikli bir marka haline gelmeyi hedefliyor. Firmanın elektrikli amiral gemisi SUV modeli J-Pace yeni nesil XJ ile aynı mimariyi kullanacak.

Jaguar J-Pace Doğrudan Tesla Model X’e Rakip Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üretim Jaguar’ın Castle Bromwich fabrikasında başlayacak. JLR burada elektrikli araç üretimi için 1 milyar pound yatırım yaptı ve İngiliz üreticinin tüm pilli elektrikli modelleri bu tesisten çıkış yapacak.

 

Tesla Model X’e kafa tutacak J-Pace’in bu nedenle 500 km’ye yakın (482 km) menzil sunması gerekiyor. Otomobil ayrıca dört çekişli sürüş sistemi ve 100 kWh büyüklüğe kadar pilleri barındırabilen bir platform ile gelecek. Daha küçük pil kapasiteleri de sunulacak.

 

AutoExpress’e göre J-Pace, I-Pace’ten stil bileşenleri alacak ancak profilden F-Pace’i andıracak. Bu da daha geleneksel görüneceği anlamına geliyor. Bu arada, en belirgin özellikler kapalı ön panjur ve şık LED farlar olacak.

 

J-Pace Jaguar’ın amiral gemisi olarak kaleyi korumaya devam ederken, firmanın tasarım yöneticisi Julian Thompson küçük otomobillerle de ilgileniyor. Thompson, “Daha küçük Jaguar’lar yapmak isterim. Dünyada neler olup bittiğini yansıtmak, zamanı yakalamak gerek. Daha küçük, daha verimli ve aynı zamanda Jaguar değerlerine bağlı otomobiller yapabiliriz. Bu güzel bir şey. Olağanüstü bir iç mekan ve iyi bir sürüşle birlikte bu otomobiller harika olur.” dedi.

 

Şimdilik en küçük (spor olmayan) Jaguar otomobil E-Pace crossover.

 

Not: Resimde Jaguar C-X17 Concept görülüyor

 

Son Güncelleme : 22 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo