Avrupa Komisyonu, FCA ve PSA'nın Birleşmesini Onayladı

Ototeknikveri     24 Aralık 2020 11:54

Fiat Chrysler Automobiles ve Groupe PSA, Avrupa Komisyonu'nun birleşmelerini onaylamasıyla yeni yıla mutlu giriyor.

Avrupa Komisyonu, FCA ve PSA'nın Birleşmesini Onayladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yapılan duyuruda Komisyon, kararın "birleşen şirketlerin rakiplerinden ve müşterilerinden kapsamlı bilgi ve geri bildirim" toplandıktan ve "derinlemesine bir soruşturma" yürütüldükten sonra geldiğini söyledi.

 

Komisyon, Belçika, Fransa, Yunanistan, İtalya, Litvanya, Polonya, Portekiz, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti dahil olmak üzere bir dizi ülkede birleşmenin hafif ticari araç segmentinde rekabete zarar verebileceğinden endişeleniyordu ancak şirketler rekabet kurallarına aykırı davranmayacaklarını taahhüt ettiler.

 

Anlaşmanın şartları uyarınca, PSA ve Toyota, PSA'nın Japon otomobil üreticisi için minibüsler ürettiği iş birliğini uzatacak. Ayrıca Toyota minibüslerinin üretim kapasitesi artırılacak ve “transfer fiyatları” ile yedek parça ve aksesuar maliyetleri düşürülecek.

 

Onarım ve bakım anlaşmaları da değiştirildi ve bu, "rakiplerin PSA ve FCA’nın hafif ticari araçlar için onarım ve bakım ağlarına erişimini kolaylaştıracak." Bu tesislerin, rakiplerin araçlarına servis yapmak için PSA / FCA araç ve ekipmanlarını kullanması da gerekmeyecek.

 

Değişiklikler sayesinde Komisyon, Toyota'nın Stellantis adı verilen yeni grup ile rekabet edebileceğine inanıyor. Ayrıca hizmet değişikliklerinin "yeni giren şirketlerin genişlemesine ve hafif ticari araç pazarlarında rekabet etmesine yardımcı olacağına" inanılıyor. Sonuç olarak, Komisyon birleşmenin artık rekabet / antitröst endişelerini artırmadığını tespit etti.

 

Ticari araçlarla ilgili tespit yüzeyde garip görünse de, Komisyon FCA ve PSA'nın bazı ülkelerde "yüksek veya çok yüksek birleşik pazar paylarına" sahip olduğunu ve "özellikle yakın rakipler" olduklarını belirtti. Genel Müdür Yardımcısı Margrethe Vestager, "Küçük ticari kamyonetler için rekabetçi bir pazara erişim, Avrupa'daki birçok serbest meslek sahibi ve küçük ve orta ölçekli şirket için önemlidir" dedi ve bu durum, rekabetin azalmasından zarar görebilirdi.

 

Onay, birleşme önündeki son engellerden biriydi ve FCA ve Groupe PSA, Avrupa Komisyonu'nun Stellantis'in kurulmasına izin veren onayını mutlulukla karşıladılar. Hissedarların birleşmeyi onaylamak için 4 Ocak'ta ayrı ayrı toplanacağı ve anlaşmanın ilk çeyreğin sonunda tamamlanması gerektiği açıklandı.

Son Güncelleme : 24 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo