2022 Audi Q4 E-tron: Elektrikli Kompakt SUV'nin Tasarımı, Performansı ve Diğer Her Şey

Ototeknikveri     27 Aralık 2020 02:35

Audi'nin elektrikli atağı, 2025 yılına kadar 12 tamamen elektrikli modelle vites yükseltecek. Bunlardan ikisi, e-tron GT sedan, diğeri ise Q4 e-tron adlı aile dostu bir kompakt SUV olmak üzere yakın zamanda ortaya çıkacak. Mart ayında size GT'yi göstermiştik, şimdi de elektrikli Q4'e bir göz atalım.

2022 Audi Q4 E-tron: Elektrikli Kompakt SUV'nin Tasarımı, Performansı ve Diğer Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Resimli önizlememizin tanıdık geldiğini düşünüyorsanız, haklısınız; Q4 üretim modeli, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan konsept otomobille neredeyse aynı. Öyleyse hangi yönler değişti ve başka ne bekleyebiliriz?

 

Şık görünüm

Genel tasarım öncelikle konsept formunda ortaya çıkarılmış olsa da, üretimde ince farklılıklar var. Geleneksel yan aynalar, farlar ve daha küçük tekerlekler gibi artık normal kapı kolları da belirgin. İki gövde stili sunulacak: dik tavanlı (resimde gösterildiği gibi) beş kapılı ve daha şık bir Sportback.

 

Ön tasarımda Audi'nin Singleframe ızgarası (çoğunlukla kapalı), LED farlar, büyük sahte hava girişleri ve oymalı dış kanatlara sahip minimalist bir kapaklı kaput bulunuyor. Profilde, gösteri arabasıyla aynı kırışık çamurluklar var ancak, sac metal yüzey kaplamasının aerodinamik verimlilik adına daha bastırıldığını fark edeceksiniz. Arka çamurlukta bir şarj portu bulunuyor ve arka uçta kesikli çizgiler ile Audi A7 benzeri bir LED ışık çubuğu dikkat çekiyor.

 

Kaputun altında

İçeride, geniş 5 kişilik kabin, sektördeki en iyi elektrikli otomobil iç mekanlarından biri olmayı vaat ediyor. Kabinde Audi’nin sanal kokpiti, artırılmış gerçeklik özellikli head-up ekranı, çok katmanlı boyalı süslemeler ve dokunsal geri bildirimli 12,3 inç bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Yarı yüzer orta konsol ve sürüş modu seçicisi tartışmalı olabilir, ancak burada kararı size bırakıyoruz.

 

Q4 e-tron'un temelini oluşturan Volkswagen Group'un modüler elektrifikasyon platformu (MEB), kompakttan orta boyuta kadar çok sayıda diğer elektrikli aracın da temelini oluşturacak. Araç 4.59 metre uzunluğunda ve 2.77 metrelik cömert bir aks mesafesine sahipken, ayak boşluğunu engelleyecek şanzıman tüneli de yok.

 

Heyecan verici performans

Nihai güç aktarma organlarının performans rakamları henüz kesinleşmemiş olsa da, konsept versiyon, toplam 225 kW (301 hp) güç çıkışına sahip çift elektrik motoru (her aksta bir tane) kullanıyor. Araç çoğunlukla arkadan çekiş modunda çalışıyor, ancak Quattro dört tekerlekten çekiş sistemi devreye girdiğinde, sıfırdan 100 km / saate 6,3 saniyede çıkabiliyor. Daha yüksek performanslı bir RS versiyonunun da çalışmalar arasında olduğu söyleniyor.

 

Standart Audi Q4 E-tron, daha havalı görünen Q4 E-tron Sportback SUV-Coupé'nin temelini oluşturacak

82 kW kapasiteli büyük bir pil paketi, WLTP döngüsü altında 450 kilometreden fazla menzil sağlıyor. Şarj maksimum 125 kW ile sınırlı ancak pilin %80'e kadar şarj olması için gereken süre sadece 30 dakika. Piyasaya sürülmeden önce menzilin daha da arttığını görebiliriz, ancak 2025'ten sonra katı hal pilleri piyasaya çıkıp yaygınlaşana kadar önemli iyileştirmeler ya da şarj kaygısının tamamen bitmesi beklenmiyor.

 

Rakipler ve tanıtım takvimi

Q4 e-tron, Tesla Model Y, BMW’nin tartışmalı iX modeli, Mercedes-Benz EQB, Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq, Genesis JW, Nissan Ariya ve Ford Mustang Mach-E ile rekabet edecek.

 

Pandemi, 2021'in başlarına kadar lansmanı ertelemiş gibi görünse de, resmi tanıtım ??bu yılın sonunda yapılacaktı.

 

Not: Çizim, CarScoops'un sanatçısı Josh Byrnes tarafından yapılmıştır ve son prototiplere dayansa da, hiçbir şekilde Audi ile ilgili değildir veya onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 27 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo