Hyundai, Yeni Tucson'un Avrupa'da Kona'dan Fazla Satacağını Düşünüyor

Ototeknikveri     28 Aralık 2020 11:48

Avrupa'da kompakt SUV satışları Ocak - Ekim ayları arasında % 37 düşerken, Hyundai'nin Tucson modeli Avrupa'da Kona'nın gerisinde kaldı. Kona firmanın Avrupa'da en çok satan modeli oldu.

Hyundai, Yeni Tucson'un Avrupa'da Kona'dan Fazla Satacağını Düşünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ancak, Hyundai İtalya yöneticisi Andrea Crespi'ye göre, yeni nesil Tucson iddialı bir şekilde geri döneceği için bu sadece geçici bir durum. Avrupa'nın en çok satan kompakt crossover modelleri VW Tiguan, Nissan Qashqai ve Peugeot 3008.

 

Crespi, Hyundai'nin 2021'de yalnızca İtalya'da 15.000 Tucson satmayı umduğunu, bunlardan 7000'inin hibrit ve 1500'ünün plug-in hibrit olmasının beklendiğini ve plug-in hibrit modelin Şubat ayında Avrupa'ya ulaşacağını sözlerine ekledi.

 

Bu en yeni nesil model, cesur dış tasarımdan başlayarak, aynı zamanda genişletilmiş çamurluklar ve karmaşık bir ızgara tasarımı ile çok şey vadediyor. Yeni tasarım o kadar cüretkar ki, baş tasarımcı SangYup Lee, crossover'ın üçgen şekillerine ve çapraz karakter çizgilerine atıfta bulunurak, bu stil ipuçlarından bazılarının "tasarım okullarında geçer not alamayacak" sakıncalı uygulamalar arasında sayıldığını söyledi.

Yeni Tucson, selefi ile karşılaştırıldığında 20 mm daha uzun, 15 mm daha geniş ve 5 mm daha uzun. Bu arada, aks mesafesi 10 mm artarak arka koltukta ek 26 mm bacak boşluğu sağlandı.

 

1,6 litrelik 113 HP dizel seçeneği dışında tüm güç aktarma sistemi konfigürasyonları mevcut dört tekerlekten çekiş ile birlikte geliyor. Koreli otomobil üreticisi, gelecek yılın başlarında gelmesi beklenen sportif bir N Line versiyonu da planlıyor.

Güç aktarma organlarından bahsetmişken, dizel seçenekler önceki nesil Tucson’un İtalya'daki satışlarının % 66'sını oluşturuyordu ve Crespi bu sayının düşmesini beklerken, yine de dizel motorların cazip olduğuna inanıyor.

 

Yönetici "Dizellerin payı azalacak, ancak yok olmayacak" dedi.

Son Güncelleme : 28 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo