Audi 2020 Q3'ü Geri Çağırıyor: Fren Pedalı Kırılabilir!

Ototeknikveri     29 Aralık 2020 08:04

Tedarikçisi tarafından Audi'ye zayıf bir fren pedalı verildi ve sonuç olarak şu anda 313 adet 2020 model yılı Q3 geri çağırılıyor.

Audi 2020 Q3'ü Geri Çağırıyor: Fren Pedalı Kırılabilir!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sorun, Audi'nin alt tedarikçilerinden biri tarafından potansiyel olarak yanlış kaynak yapılmış fren pedalından meydana geliyor. Yalnızca, Temmuz ve Ağustos 2020 aylarındaki altı haftalık bir süre içinde üretilen bazı araçlar bundan etkilendi.

 

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) göre, kaynak, acil frenleme durumlarında dayanacak kadar güçlü olmayabilir. Bu, pedalın ayağınızla temas eden kısmı olan fren pedalı plakasının kopmasına neden olabiliyor.

 

Fren pedalının kaldıraç kolu yine çalışacak olsa da, plaka kırılırsa sürücünün ayağının pedaldan kolayca kaymasına neden olarak çarpışma riskini artırabiliyor.

Audi bayilerinin 31 Aralık'tan itibaren araç sahipleri ile temasa geçmesi ve onarımların Ocak ayında başlaması bekleniyor. Çözüm, kaynağı sabitlemek veya fren pedalını tamamen değiştirmek şeklinde olacak.

 

Bu arada, Audi’nin alt tedarikçisi teslimattan önce parçaları %100 kontrol etti ve gelecekte kaynakların yeterince güçlü olmasını sağlamak için kamera tabanlı bir izleme sistemi kuracak.

Son Güncelleme : 29 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo