VW Mobil Elektrikli Otomobil Şarj Robotunu Tanıttı

Ototeknikveri     29 Aralık 2020 08:36

Otonom şarj robotlarını ilk kez duymuyoruz. VW, bu droidleri yaklaşık bir yıl önce açıkladı ve Çin’deki AIWAYS de kendi araba şarj robotunu geliştirmek istiyor.

VW Mobil Elektrikli Otomobil Şarj Robotunu Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW’nin şarj robotu, yer altı garajları gibi kısıtlı park alanlarında elektrikli araçlara tamamen otonom şarj sağlamakla görevlendirilecek.

 

VW Group Components CEO'su Thomas Schmall "Her yerde bulunan bir şarj altyapısı, elektrikli mobilitenin başarısında kilit bir faktördür ve böyle olmaya devam edecektir. Şarj robotumuz birkaç yaklaşımdan sadece biri, ancak şüphesiz en vizyoner olanlardan birisi.” diyor.

 

Schmall, "Gelecek için verimli bir şarj altyapısı kurmak, tüm sektörü zorlayan merkezi bir görevdir. Maliyetli bağımsız önlemlerden kaçınmaya yardımcı olacak çözümler geliştiriyoruz. Mobil şarj robotu ve esnek hızlı şarj istasyonumuz bu çözümlerden sadece ikisi." diye ekliyor.

Robot, bir uygulama aracılığıyla veya Arabadan X'e iletişim kullanılarak çalıştırılabiliyor ve bağımsız olarak kendisini araca doğru yönlendiriyor. Tüm süreç tamamen insan müdahalesi olmadan gerçekleşiyor.

 

Aynı anda birden fazla aracı şarj etmek için robot, bu işlemi birkaç kez tekrarlayarak araca bir mobil enerji depolama birimi bağlayacak. Şarj işlemi tamamlandığında, mobil enerji depolama birimini bağımsız olarak toplayacak ve merkezi şarj istasyonuna geri yönlendirecek.

 

Mobil şarj robotu henüz prototip test aşamasına girerken, VW esnek hızlı şarj istasyonu sistemini önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürecek.

Son Güncelleme : 29 Aralık 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo