AUDİ'DEN TRAFİK SIKIŞIKLIĞINDA DEVREYE GİREN OTOMATİK PİLOT SİSTEMİ

Ototeknikveri     18 Ağustos 2014 12:08

Audi, trafik sıkıştığında aracın kendi kendine yol almasını sağlayan Audi Congestion Pilot sistemini ABD’deki bir otoyolda başarıyla test etti.

AUDİ'DEN TRAFİK SIKIŞIKLIĞINDA DEVREYE GİREN OTOMATİK PİLOT SİSTEMİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi, ABD’nin Florida Eyaleti’ndeki bir otoyolda, trafik sıkıştığında aracın kendi kendine yol almasını sağlayan Audi Congestion Pilot adlı sistemi başarıyla test ettiğini duyurdu. Sürücüsüz otomobil teknolojisine bir adım daha yaklaşılmasını sağlayan sistem, trafiğin saatte 60 kilometreden daha düşük ilerlediği anlarda devreye giriyor ve trafik sıkışıklığı geçene kadar aracı sürebiliyor. Çok yakında seri üretim Audi’lerde kullanılacak olan Congestion Pilot (trafik sıkışıklığı pilotu) sistemi devreye girdiğinde, sürücüye gerek kalmadan araç hem kendi durumunu hem de diğer araçların durumunu sensörler yardımıyla takip ediyor. Hızlanmayı ve frenlemeyi de kendisi ayarlayan sistemi süreç boyunca, rotasını da kendisi belirliyor. Trafik sıkışıklığı sona erdiğinde veya otoyolun sonuna gelindiğinde kontrolün otomatikman sürücüye geçmesini sağlayan sistem, herhangi bir nedenle sürücü kontrolü ele almaz ise, aracın kendiliğinden güvenli bir şekilde durmasını da sağlıyor.
 
   
 
Florida’da sürücüsüz otomobil teknolojisinin test edilmesi için özel olarak inşa edilen Lee Roy Otoyolu’nda, bir A7 Sportback ile test edilen Congestion Pilot Sistemi, üzerindeki 22 sensör ve bir lazer scanner yardımıyla belirlenen rotayı başarıyla tamamlayarak Audi'nin, sürücüsüz araç teknolojisini halka açık bir otoyolda deneyen ilk otomotiv markası olmasını sağladı. 

Son Güncelleme : 08 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo