Yeni VW Golf R'nin Drift Modu Oldukça Eğlenceli Görünüyor

Ototeknikveri     03 Ocak 2021 07:43

Yeni VW Golf R, selefinden biraz daha haşin görünmekle kalmıyor, aynı zamanda sürüş deneyimine ekstra heyecan katmayı vaat eden yeni bir drift modu da içeriyor.

Yeni VW Golf R'nin Drift Modu Oldukça Eğlenceli Görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni hot hatch'i drift modunda sürmenin nasıl bir şey olduğunu görmek isteyen YouTuber Automann.tv, bazı sakin kırsal yollar buldu ve aracı teste tabi tuttu.

 

Modern performans araçlarında drift modlarının kullanımını yaygınlaştıran Ford Focus RS'e çok benzeyen Golf R, ESP ayarları ve dört tekerlekten çekiş sisteminin tork dağılımında değişiklikler içeriyor, gerekirse tek bir tekerleğe yüzde 100'e kadar tork yönlendirme sistemi ile geliyor. 

 

Drift modunu test ederken, YouTuber virajları deniyor ve dört tekerlekten çekiş sistemi ve tork vektörü sayesinde sürüş ve kontrol oldukça rahat gerçekleşiyor. Elbette, bu tür bir sürüşü pistte veya özel yollarda sürdürmek akıllıca olduğu için, sürücü çok zorlu numaralar denemiyor.

 

Yeni Golf R, önceki nesil modele göre 27 hp daha fazla güç çıkışı sunan, 315 hp güç çıkışı ve 420 Nm tork üreten turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motorla geliyor. Avrupa'da, bu motor yalnızca yedi vitesli bir çift debriyajlı şanzımana bağlanırken, ABD ve Kanada'daki müşteriler standart olarak altı ileri manuel şanzıman alıyor.

Son Güncelleme : 03 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo