Tesla, Çin'deki En Büyük Supercharger İstasyonunu Açtı

Ototeknikveri     03 Ocak 2021 11:02

Tesla’nın Supercharger ağı daha da büyüyor ve elektrikli otomobil üreticisi şimdiye kadarki en geniş kapasiteli istasyonunu duyurdu.

Tesla, Çin'deki En Büyük Supercharger İstasyonunu Açtı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şangay'da bulunan istasyon 72 şarj bölmesi içeriyor ve şirketin Kaliforniya'daki Firebaugh istasyonunda bulunan 56 bölmeden oluşan önceki rekorunu kırıyor. Ancak, açık havada bulunan Kaliforniya istasyonundan farklı olarak, bu yeni istasyon kapalı olacak.

 

İstasyon, Şanghay'da önemli bir ticaret bölgesi olan Jing'an Uluslararası Merkezi'nde yer alıyor. Engadget'e göre, 72 bölmenin hepsinin 150 kW'a kadar güç üreten V2 Supercharger'ı kullandığı söylenirken, Kaliforniya istasyonundaki 56 bölme 250 kW V3 şarj cihazı kullanıyor. Bu, Şangay istasyonunda daha uzun bir şarj süresi anlamına gelecek, ancak yalnızca Model 3 ve Model Y ilk etapta V3 şarjı desteklediği için bazı Tesla sahipleri için tartışmalı bir nokta olabilir.

 

Tesla'nın 20.000'den fazla yerel olarak üretilmiş Model 3'ü teslim ettiği Çin pazarı, şirketin planlarında önemli bir rol oynuyor. Kasım ayında Şangay merkezli Gigafactory 3'te bir kısmı Çin Halk Cumhuriyeti'nde satılırken diğerleri ihraç edilen toplam 23.000 elektrikli otomobil üretildi.

Şimdiye kadar, şirket Çin'in dört bir yanında çeşitli boyutlarda 500'den fazla Supercharger istasyonu açtı ve bu istasyonların büyümesi herhangi bir yavaşlama belirtisi göstermiyor, bu nedenle 2021'in sonundan önce 100 bölmeli istasyonları da görebiliriz.

Son Güncelleme : 03 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo