Fisker Gelişmiş "Akıllı Pilot" Otonom Teknolojisini Detaylandırdı

Ototeknikveri     06 Ocak 2021 11:38

Fisker, yakında çıkacak Ocean SUV'de yer alacak gelişmiş yarı otonom sürüş yardım sistemini detaylandırdı.

Fisker Gelişmiş "Akıllı Pilot" Otonom Teknolojisini Detaylandırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fisker Intelligent Pilot (FI-Pilot) olarak adlandırılan sistem, Magna ile işbirliği içinde geliştirilecek, ayrıca dijital görüntüleme radarı ve çeşitli yüksek çözünürlüklü kameraları içeren gelişmiş bir "endüstri lideri" sensör setini içerecek.

 

Fisker Intelligent Pilot sistemi, aracın kullanım ömrü boyunca yeni özelliklerin kullanıma sunulmasına olanak tanıyan kablosuz güncellemeleri de destekleyecek. Fisker, sistemin yüksek düzeyde siber güvenlik sağlayacağını da vaat ediyor.

 

Fisker başkanı ve CEO'su Henrik Fisker yaptığı açıklamada, "Fisker Ocean müşterilerimize benzersiz özellikler sunmak için FI-Pilot teknolojilerini geliştiriyoruz. Son teknoloji donanım ve yazılım paketleri ile Fisker, aracın yaşam döngüsü boyunca müşteriye uygun olacak yeni bir mobilite deneyimi türü sunacak. Önümüzdeki yılın 4. çeyreğinde, lansmanımıza yakın, diğer ürün ayrıntılarını açıklayacağız. Müşteriler, FI-Pilot'un modern, birinci sınıf bir elektrikli araçtan beklenen mobilite deneyimini geliştirmek için yaratılan yenilikçi ve sektöre özgü özellikler sunmasını bekleyebilir." dedi.

Magna CEO'su Swamy Kotagiri ise, "Bu iş birliği Magna'nın müşterilerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için sunabileceği yeteneklerin genişliğini gösteriyor" diye konuştu.

Fisker ve Magna, Magna'nın Ocean SUV'yi Avrupa'da üretmesini sağlayacak bir anlaşmaya çoktan vardılar. Mevcut plan, aracın teslimatlarının 2022'nin dördüncü çeyreğinde ABD'de ve belirli Avrupa pazarlarında başlamasını gerektiriyor.

Son Güncelleme : 06 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo