2021 Jeep Grand Cherokee L, 3 Sıralı Koltuk, Çarpıcı Görünüm ve Daha Fazla Lüks ile Tanıtıldı

Ototeknikveri     07 Ocak 2021 05:27

2021 Jeep Grand Cherokee L, mevcut iki sıralı modelle birlikte satılacak olan yeni ve lüks bir üç sıralı versiyona kavuştu.

2021 Jeep Grand Cherokee L, 3 Sıralı Koltuk, Çarpıcı Görünüm ve Daha Fazla Lüks ile Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Beklediğimiz gibi, Grand Cherokee L'nin dış tasarımı aşina olduğumuz Grand Cherokee'den biraz farklı. Örneğin, ön kısım, ince, yatay farlar ve yedi çubuklu ızgarayla Grand Wagoneer konseptine benzerlik gösteriyor. Donanım seviyesine bağlı olarak, tamponun altına yerleştirilmiş LED gündüz farları da var.

 

Yandan bakıldığında Grand Cherokee L'nin eklenen uzunluğu belirginleşiyor. Aks mesafesi 309 cm ve SUV toplam 520 cm uzunluğa sahip. Arkada ince arka lambalar görülüyor.

 

Grand Cherokee L'nin içi, standart Grand Cherokee modelinden kökten farklı. Her ikisi de otomobil üreticisinin en yeni UConnect 5 bilgi-eğlence sistemini kullanan ve kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto içeren 8,4 inç dokunmatik ekranı veya isteğe bağlı 10,1 inç dokunmatik ekranı barındıran yepyeni bir konsol var. Standart olarak SUV, yapılandırılabilir ve aracın gece görüş sistemi dahil olmak üzere çok sayıda farklı bilgiyi görüntüleyebilen 10,3 inçlik bir dijital gösterge paneli içeriyor.

 

Aks mesafesinin uzaması ve üçüncü bir koltuk sırası eklenmesiyle, üçüncü sıranın arkasında 484 litre bagaj hacmi oluşmuş ve bu rakam üçüncü sıra düz katlandığında 1328 litre oluyor. İkinci sıra da düz katlandığında, kargo alanı 2395 litreye çıkıyor.

 

Dört versiyon sunulacak. Bunlar Grand Cherokee L Laredo ile başlıyor ve standart olarak manuel ayarlanabilen deri kaplı direksiyon simidi, özel ses sistemi, yukarıda bahsedilen 8.4 inç bilgi-eğlence ekranı ve 18 inç jantlarla geliyor. Sırada deri döşeme, ısıtmalı sekiz ayarlı elektrikli sürücü koltuğu, ısıtmalı ikinci sıra koltuklar, dokuz hoparlörlü Alpine ses sistemi, sis farları ve isteğe bağlı 20 inç tekerleklerle gelen Limited var.

 

Jeep ayrıca Grand Cherokee L'yi Overland ve Summit formlarında satacak. Bunlardan ilki standart olarak 20 inçlik tekerleklere sahip ve ayrıca iki hızlı aktif transfer kutusu ve arazi paketi ile birlikte sunulan elektronik sınırlı kaymalı arka diferansiyel ile geliyor. Summit, en lüks versiyon olarak konumlandırıldı ve soğutmalı ön ve ikinci sıra koltuklar, hafızalı ve masajlı ön koltuklar, 19 hoparlörlü McIntosh ses sistemi, Aktif Sürüş Yardımı ve standart olarak 10.1 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı içeriyor.

 

Güç aktarım sistemi ayrıntıları tanıdık geliyor. Serinin girişinde, şirketin 290 hp güç çıkışı ve 348 Nm tork değerine sahip Pentastar 3.6 litrelik V6 motor bulunurken, ayrıca 357 hp ve 528 Nm ile 5.7 litrelik bir Hemi V8 var. Müşterilerin hangi motoru seçtiğine bakılmaksızın, SUV standart olarak sekiz ileri otomatik şanzıman ile geliyor. İki tekerlekten çekiş standart, dört tekerlekten çekiş ise opsiyonel sunuluyor.

 

Diğer önemli özellikler arasında, standart modda 21 cm yerden yükseklik sağlayan bir Quadra-Lift uyarlamalı havalı süspansiyon sistemi bulunuyor. Off-Road 1 ve Off-Road 2 ayarlarının yanında, normal ayara kıyasla yüksekliği 2 cm düşüren bir Aero modu da var.

 

Bir dizi güvenlik özelliği standart olarak geliyor. Bunlar arasında otomatik acil durum fren sistemi, arka çapraz geçiş algılama, dur-kalk özellikli uyarlanabilir hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı yer alıyor. Summit modelinde standart olan ve diğer versiyonlar için isteğe bağlı olan yukarıda bahsedilen Aktif Sürüş Asistanı, şerit ortalamayı da içeriyor ve bu yılın sonunda bir Eller Serbest Aktif Sürüş Asistanı sistemine sahip olacak.

 

Jeep, 2021 Grand Cherokee L için fiyatlandırma ayrıntılarını henüz açıklamadı.

Son Güncelleme : 07 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo