Skoda, Octavia vRS Serisine 197 HP Yüksek Performans Dizel Ekledi

Ototeknikveri     07 Ocak 2021 08:40

Skoda Octavia vRS, şimdiye kadarki en güçlü dizel motorunu 197 hp 2.0-litre TDI formunda alıyor.

Skoda, Octavia vRS Serisine 197 HP Yüksek Performans Dizel Ekledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dizel, benzinli ve hibrit versiyonlara katılıyor ve önceki modelden yaklaşık 15 hp daha güçlü. 245 hp 2.0 TSI'den daha az güç üretmesine rağmen, 399 NM tork çıkışı bu versiyonun dikkat çekmesine yardımcı olabilir.

Modelde akıllı mühendislik uygulanmış. Alüminyum blok, ağırlığı azaltmaya yardımcı oluyor ve düşük sürtünmeli piston halkaları, parçaların dönmesini sağlıyor. Su soğutmalı bir turbo, performansın güçlü kalmasına yardımcı olurken, yedi vitesli bir DSG şanzıman, vites geçişlerini hızlandırıyor.

Güç, çok plakalı bir debriyaj ile dört tekerleğe de gönderiliyor. İyileştirilmiş tasarım, önceki araçlara göre neredeyse bir kilo daha hafif ve aracın olabildiğince serbestçe dönmesine yardımcı olmak için düşük sürtünmeli yağ, azaltılmış rulman ön yükü ve yüksek kaliteli iç parçalar kullanıyor.

Tüm bunlar, kontrol elektroniğinin hiç olmadığı kadar hızlı tepki verebileceği ve çekişi olması gereken yerde tutabileceği anlamına geliyor. Skoda, diferansiyelleri dahi dış tekerleklere virajlarda daha çok güç sağlamak için kullanıyor, böylece otomobili daha kıvrak hale getirmeyi hedefliyor.

Görsel olarak, dizel vRS'yi benzinli veya hibrit versiyonlardan ayırmanın pek kolay bir yolu yok. Üçü de çift kanatlı bir ön panjur, daha düşük bir hava difüzörü ve ön sis farlarının üzerinde hava perdelerine sahip.

 

Ayrıca, pencerelerin, ayna yuvalarının ve tavan raylarının etrafında parlak siyah süslemeler, arkada parlak siyah aero kanatlar, siyah bir difüzör ve rüzgarlık bulunuyor. Krom egzoz çıkışları ve vRS logosu da yoldan geçenleri otomobilin performansı konusunda uyarıyor.

 

Fiyatlar İngiltere'de 32.260 £ yani benzinli versiyondan yaklaşık 2.000 £ daha fazla olarak belirlendi.

Son Güncelleme : 07 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo