Nissan ve Honda Küresel Yarı İletken Eksikliği Nedeniyle Üretimi Yavaşlatıyor

Ototeknikveri     10 Ocak 2021 10:34

Nissan, Honda'nın Japonya'daki üretiminin de etkileneceğini açıklamasını takiben, yarı iletken eksikliğine yanıt olarak bu ay Note üretimini azaltacağını söyledi.

Nissan ve Honda Küresel Yarı İletken Eksikliği Nedeniyle Üretimi Yavaşlatıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters'e göre küresel yarı iletken kıtlığı, tüketici talebinin koronavirüs salgınından sonra yeniden iyileşmesiyle otomobil üreticileri ve tüketici elektroniği üreticileri için üretimde gecikmelere neden olmasından kaynaklanıyor.

 

Nissan, Note için üretimini Japonya'daki Oppama fabrikasında azaltacak, ancak daha fazla ayrıntıya girmedi. Nikkei, Japon otomobil üreticisinin Note üretimini Ocak ayı için başlangıçta planlanan 15.000'den yaklaşık 5.000 adete düşürdüğünü bildirdi.

 

Volkswagen geçen ay, çip kıtlığı nedeniyle üretim çıktılarını Çin, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki fabrikalarda yeniden ayarlayacaklarını söyledi.

 

Şirket içinden kaynaklar Financial Times'a verdikleri demeçte, bazı otomobil üreticilerinin üretim çıktılarının Şubat ayına göre haftada yüzde 10 ila 20 oranında azalabileceğini söylediler.

 

Bir yönetici, "Sorun şu ki, zincirde Apple ve HP gibi şirketlerden daha aşağıdayız. Otomobil sektörü, yarı iletkenler için çok fazla ödeme yapmıyor." dedi.

 

Bir şirket sözcüsüne göre Honda, "parça tedarikinde bir miktar etki görmeye" başladı ve modellerinin her birinin üretimi için farklı alternatifleri incelediklerini sözlerine ekledi. Honda’nın çip envanteri Şubat ayına kadar güvence altındayken, otomobil üreticisi bu ay üretimini yaklaşık 4000 birim azaltacak ve bunun büyük bir kısmı Suzuka’da üretilen Jazz modelini etkileyecek.

Son Güncelleme : 10 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo