BMW Yeni Nesil Ekranını ve iDrive'ı CES 2021'de Sergiliyor

Ototeknikveri     11 Ocak 2021 11:45

BMW, 11-14 Ocak tarihleri ??arasında yalnızca dijital formda gerçekleşecek olan bu yılki CES'te, otomobil içi ekranlar ve sürücü-araç etkileşimi konusunda yepyeni bir dönem açılacağını duyurarak iDrive'ın 20. yılını kutluyor.

BMW Yeni Nesil Ekranını ve iDrive'ı CES 2021'de Sergiliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi, 2001 E65 7-Serisinde bulunan birinci nesil One ile tam anlamıyla en son iDrive sistemine (BMW iX'te) sahip bir teaser videosu bile yayınladı. Biraz şapşalca da olsa sevimli bir klip.

BMW, yeni seri üretim teknolojilerine öncülük ettiğinde her zaman başarılı oldu. Alman marka, 2004 yılında, sürücünün doğrudan görüş alanında ön cama bilgi yansıtan Head-Up Display ekranı sunan ilk otomobil şirketi oldu. Ardından, el ve kol hareketleriyle kontol (Gesture Control) sistemi de tanıtıldı.

Bu son iDrive neslinin, tamamen elektrikli iX crossover'da görüldüğü gibi, analog ve dijital arasındaki boşluğu doldurduğu söyleniyor.

BMW’nin kendi sözleriyle, bu "bir paradigma değişikliğini müjdeliyor."

Ayrıca, dijital zeka ve optimize edilmiş sensörler sayesinde, BMW otomobilleri artık bazı durumlarda sürücüden daha fazla bilgiye erişebiliyor. Örneğin, en son iDrive sistemi diğer BMW araçlarından tehlike uyarıları alıp görüntüleyebilecek ve aynı zamanda bir varış noktasındaki park alanlarının kullanılabilirliği ile ilgili tahminlerde bulunabilecek.

 

"Yeni nesil BMW iDrive, akıllıca bağlanmış bir aracın potansiyelini her zamankinden daha kapsamlı bir şekilde kullanmak ve böylece mobilite deneyimini daha güvenli, daha rahat ve kullanışlı ve hatta çeşitlilik bakımından daha zengin hale getirmek üzere tasarlandı."

Son Güncelleme : 11 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo