Renault, Eski Modellerini Elektrikle Canlandırabilir

Ototeknikveri     13 Ocak 2021 05:05

Bazı kaynaklar, yeni Renault CEO'su Luca de Meo'nun 1960'lar ve 90'lar döneminden markanın en çok satan modellerinden bazılarını tamamen elektrikli otomobiller olarak yeniden canlandırmayı düşündüğünü iddia ediyor.

Renault, Eski Modellerini Elektrikle Canlandırabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

De Meo, 14 Ocak Perşembe günü, klasik modellerin olası yeniden dirilişi de dahil olmak üzere, otomobil üreticisinin planlarını detaylandıracağı güncellenmiş bir strateji planını açıklayacak.

 

İki kaynak, markanın Fransız köklerine daha fazla yer vermek isteyen de Meo'nun, 1960'ların başlarında popüler hale gelen ve daha sonra üretimden kalkan küçük 4L otomobillerin elektrikli bir versiyonunu ortaya çıkaracağını söylüyor.

 

Kaynaklar, 70'ler ve 80'lerden bir diğer popüler model olan R5 ya da ondan sonra gelen "Super Cinq"in de elektrikli olarak geri dönebileceğini savunuyor. Luca de Meo'nun bu fikre çok sıcak baktığı ve önem verdiği söyleniyor.

Renault Grubu'nun ayrıca Alpine markası için üç yeni elektrikli model üreteceği ve diğer markaları Dacia ve Lada için farklı kimlikler yaratacağı bildirildi. Fransız otomobil üreticisi, eski patron Carlos Ghosn yönetiminde başlatılan küresel atağı tersine çevirmek için potansiyel olarak belirli pazarlardan çıkarken, daha karlı ürünlere odaklanacağını zaten belirtmişti.

Bu, bazı modeller için, örneğin orta ölçekli Talisman gibi yavaş satan otomobiller için veda anlamına gelebilir ve henüz hiçbir şey resmileşmemiş olsa da, de Meo'nun "Renault’nun geniş ürün ve hizmet yelpazesini yaklaşık yüzde 30 oranında küçültmek" istediği biliniyor.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo