Tesla'nın 25.000 Dolarlık Elektriklisi Yeni Pil Teknolojisiyle 2022'de Gelebilir

Ototeknikveri     13 Ocak 2021 05:32

Tesla, giriş seviyesi 25.000 $ 'lık elektrikli otomobilini beklediğimizden çok daha erken piyasaya sürebilir.

Tesla'nın 25.000 Dolarlık Elektriklisi Yeni Pil Teknolojisiyle 2022'de Gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin medyasında yaptığı araştırma bulgularını Twitter'da paylaşan Tesla Facts'e göre, Tesla'nın Şangay Gigafactory belgelerinin Çin hükümetine kısa süre önce 2022'de daha ucuz bir üçüncü modelin üretimine başlanacağını bildirdiği söyleniyor. Proje için yeni kişileri işe almanın yanı sıra tasarım sunumları kabul edilmeye başlandı. Ayrıca yeni otomobilin Eylül 2020 gibi erken bir tarihte onaylandığı ve üretim doğrulamasının Mart 2021'de tamamlanacağı iddia ediliyor.

 

Araçla ilgili ayrıntılar belirsizliğini koruyor ancak Model 3’ün şasisine dayanması ve Tesla’nın yeni 4680 pil hücrelerini kullanması bekleniyor.

Geçen yıl Elon Musk tarafından ilk kez duyurulduğunda, giriş seviyesi Tesla modelinin üretiminin 2024 veya 2025 civarında başlayacağı düşünülüyordu.

 

Gigafactory Şangay belgelerinde yazılanlara rağmen, aracın 2022'de piyasaya sürüleceğinden emin değiliz. Örneğin Electrek, Tesla'nın aracı gerçeğe dönüştürmek için 4680 pil hücrelerinin üretimini önemli ölçüde artırması gerektiğini belirtiyor. Tesla'nın yeni yapısal pil paketi tasarımını üretime hazır hale getirmesi de muhtemelen biraz zaman alacak. Tesla ayrıca üretim hedeflerini (Model Y hariç) kaçırma konusunda uzun bir geçmişe sahip ve halihazırda Cybertruck ve Berlin'de tesisini inşa etmek de dahil olmak üzere çok işi var.

 

Yeni model ne zaman piyasaya çıkarsa çıksın, Tesla’nın en popüler modeli olabilir ve özellikle Çin'de iyi satabilir.

 

Not: Çizimde Tesla'nın "Çin Tarzı" elektrikli modeli görülüyor.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo