Hyundai IONIQ 5 Önümüzdeki Ay Görücüye Çıkacak

Ototeknikveri     13 Ocak 2021 07:16

Hyundai, tanıtımı yaklaşan IONIQ 5'in oldukça net fotoğraflarını yayınladı.

Hyundai IONIQ 5 Önümüzdeki Ay Görücüye Çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

45 konseptinin öncülük ettiği üretim modeli önümüzdeki ay tanıtılacak ve yeni E-GMP mimarisine dayanan ilk elektrikli araç olacak.

 

Gördüğünüz gibi IONIQ 5, Hyundai serisindeki diğer hiçbir şeye benzemeyen, kendine özgü bir tasarıma sahip olacak. Şirket, ileriye dönük diğer elektrikli modellerin tasarımında "köklü bir değişiklik" bekleyebileceğimizi söylüyor.

 

Şirket ayrıntıları gizli tutarken, crossover "içindeki dijital teknolojiyi çağrıştıran" piksellerden ilham alan farlara sahip. Hyundai ayrıca, modelin tüm genişliğini kaplayan kapaklı bir kaputu ilk kez kullanacağını, böylece panel boşluklarını en aza indirdiğini, temiz ve yüksek teknolojili bir genel görünüm yaratacağını söyledi.

Diğer özellikler arasında, tamamen kapalı bir ızgara ve dijital yan aynalar var. Ayrıca, kontrastlı gövde kaplaması, ince arka lambalar ve aerodinamik olarak optimize edilmiş, 20 inç'e kadar ölçülere sahip jantlar görebiliriz.

 

Hyundai ayrıntılar konusunda çekingen davranırken, şirket crossover'ın yeteneğini vurgulayan bir dizi teaser videosu yayınladı. Üç klipte, IONIQ 5'in 110 / 220V güç kaynağı olarak işlev görmesini sağlayan Vehicle to Load teknolojisine vurgu yapılıyor. Bu, araç sahiplerinin hiçliğin ortasında bile bir fırından koşu bandına kadar her şeye elektrik verebilmesini sağlayacak.

Dördüncü video farklı bir yaklaşım benimsiyor ve IONIQ 5’in "ultra hızlı" şarj kabiliyetini vurguluyor. Sadece beş dakikalık bir şarj, aracın WLTP döngüsünde 100 km'den daha fazla yol almasını sağlayabiliyor.

 

Hyundai Avusturya geçtiğimiz aylarda yanlışlıkla bazı performans özelliklerini de yayınlamıştı. Bu sayıların doğru olduğunu varsayarsak, tüm tekerleklerden çekişin yanı sıra toplam 309 hp (230 kW / 313 PS) güç çıkışı bekliyoruz. Bu, crossover'ın 5,2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağlayacak.

Bu noktada pil kapasitesi hakkında bilgi yok, ancak modelin yaklaşık 450 km WLTP menziline sahip olması planlanıyor. Ayrıca bir güneş panelli tavan, crossover park halindeyken pilleri şarj etmeye yardımcı olacak.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo