Audi Önümüzdeki 10-15 Yılda Sadece Elektrikli Otomobillere Geçmek İstiyor

Ototeknikveri     17 Ocak 2021 09:12

Otomotiv endüstrisinin elektrikli araçlara yöneldiği açık ancak yanmalı motorların tamamen ortadan kalkması sanıldığı kadar hızlı olmayabilir. Yine de Audi, elektrikli araçların hakimiyetine o kadar ikna olmuş durumda ki, 2035 yılına kadar içten yanmalı motorları devre dışı bırakmayı planlıyor.

Audi Önümüzdeki 10-15 Yılda Sadece Elektrikli Otomobillere Geçmek İstiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tarihler hala biraz belirsiz, ancak Audi CEO'su Markus Duesmann, Alman WirtschaftsWoche'ye, planlarını yakında hayata geçireceklerini söyledi.

 

“Çevrenin korunması ve ekonomik başarının birlikte iyi gittiğini” söyleyen Duesmann, önümüzdeki birkaç ay içinde hedef tarihlerin açıklanmaya hazır olmasını bekliyor. Plan, markanın hangi fabrikalarının yanmalı motorlu otomobillerden elektrikli otomobillere ne zaman geçeceğini belirleyecek.

 

Şirket daha önce Volkswagen Grubu içinde yazılım geliştirmeden sorumluydu ve Porsche ile birlikte grubun en son teknoloji elektrikli otomobil platformunu geliştiriyor. Otomobil üreticisinin elektrikli otomobillere olan bağlılığı, dizel motorlarında hile yapıldığının keşfedildiği 2015 Dieselgate skandalının ardından daha da gelişti.

 

Giderek daha fazla şehir ve ülke içten yanmalı araçları yasaklama kararı verirken, elektriğe odaklanmak gerçekçi bir hedef gibi görünüyor. Audi'nin verdiği bilgilere göre, ilk üretim elektrikli modeli olan e-tron SUV 2020'de Norveç'in satış listelerinde en üst sırada yer aldı.

 

Yine de Audi alternatiflere izin veriyor. Yanmalı motorla çalışan araçlardan çıkış aşaması, elektrikli modellerin başarısına bağlı olacak ve fabrikalarda üretim geçişleri elbette satışlara bağlı olacak.

 

İşaretler elektrikli otomobiller ve diğer elektrikli taşıtlar için iyi. Audi halihazırda dünya çapında 17 plug-in hibrit model sunuyor ve bu yılın sonuna kadar yeni elektrikli modeli e-tron GT'yi piyasaya sürmek için çalışıyor.

Son Güncelleme : 17 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo