Nissan Ve ItalDesign'ın GT-R50'yi Geliştirmek İçin Kullandığı Test Arabası Tokyo'da Sergileniyor

Ototeknikveri     17 Ocak 2021 11:08

Nissan, 12 Ocak - 31 Mart tarihleri ??arasında Italdesign tarafından GT-R50'yi geliştirmek için kullanılan test arabasını Tokyo'daki Nissan Crossing'de sergileyecek. Kullanılacak mekan, bir milyon dolarlık süper otomobili geliştirmek için faydalanılan arabayı sergilemek için mükemmel süslü bir galeri.

Nissan Ve ItalDesign'ın GT-R50'yi Geliştirmek İçin Kullandığı Test Arabası Tokyo'da Sergileniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan'a göre otomobil, şasi sağlamlığını ve dayanıklılığını test etmek için sürüş turlarında kullanıldı. Ayrıca, aracın bazı karbon fiber parçalarını ve arka kanadını test etmek için bir teçhizat olarak da kullanıldı.

 

Sadece 50 adet GT-R50 üretilirken, bu, son on yılın en etkileyici otomobillerinden birine dayanan bir süper otomobilin geliştirme sürecine gerçekten güzel bir bakış.

 

710 hp üreten çift turboşarjlı 3,8 litrelik V6 ile güçlendirilmiş otomobilde, sağlamlık ve dayanıklılığın son derece önemli olmasına şaşmamalı. Motorlar, Nissan’ın Yokohama fabrikasında Takumi adlı küçük bir uzmanlar grubu tarafından üretiliyor.

 

Motorun haricinde geliştirme ve mühendislik çalışmaları Italdesign tarafından gerçekleştirildi; görünüm, Nissan’ın Avrupa ve Amerika’daki tasarım ekipleri tarafından ele alındı.

 

Araçta altı pistonlu Brembo frenler var, yeni ayarlanabilir Bilstein DampTronic amortisörler ve Michelin Pilot Super Sport lastikler de virajları aşmasına yardımcı olacak.

 

2019'da ikonik Japon spor otomobilinin ve 2018'de Italdesign'ın 50. yıl dönümlerini kutlamak için tasarlanan GT-R50'nin tasarım hedefi, mümkün olan en sıra dışı GT-R'yi yapmaktı.

 

Nissan’ın küresel tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Alfonso Albaisa, “Sınırsız bir GT-R yaratsak nasıl olur diye merak ettik ve sonra onu gerçekten inşa etmeye karar verdik. Bu, iki büyük anın kesiştiği nadir bir durum: Otomotiv dünyasını şekillendiren 50 yıllık Italdesign ve ikonik GT-R ile heyecan yaratan 50 yıllık Nissan." diye konuştu.

 

Nissan ve Italdesign, her biri vergiler hariç 990.000 € (1.12 milyon $) fiyatıyla sadece 50 örnek üretiyor ve geriye yalnızca birkaç tane kaldı.

Son Güncelleme : 17 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo