2021 Mercedes EQA, Markanın En Küçük, En Uygun Fiyatlı Elektriklisi Oldu

Ototeknikveri     20 Ocak 2021 07:46

Mercedes, markanın bugüne kadarki en küçük elektrikli otomobili ve EQ model serisinin giriş noktası olan yeni EQA'yı tanıttı.

2021 Mercedes EQA, Markanın En Küçük, En Uygun Fiyatlı Elektriklisi Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes GLA'ya dayanan yeni EQA, 187 HP (190 PS) güç çıkışı ve 375 Nm torka sahip bir elektrik motoru kullanıyor ve 66,5 kWh lityum iyon pille geliyor.

 

Mercedes, EQA 250'nin WLTP test döngüsünü henüz tamamlamadı ve tam şarjla tahmini 426 km sürüş menzili sunduğunu söyledi. Genellikle WLTP'den daha cömert olan NEDC sürüş menzili 486 km.

 

Mercedes EQA 250'yi yeni kompakt elektrikli crossover'ın daha fazla versiyonu izleyecek; Alman otomobil üreticisi, önden ve dört tekerlekten çekiş, amiral gemisi versiyonunda 268 HP'nin üzerinde bir güç çıkışı ve 500 km üzerinde menzilli özel bir versiyon sunacak "bütün bir EQA modelleri ailesi" üzerinde çalıştığını söylüyor.

Beklendiği gibi Mercedes EQA GLA ile aynı gövdeyi paylaşıyor, yen elektrikli modelde siyah panelli ön panjur, yeni full-LED farlar, yeni LED arka lambalar ve bunları birleştiren LED şerit, yeni tamponlar, ayrıca yeni hafif alaşım jant tasarımları bulunuyor. Bu bir EQ ürünü olduğu için sağa sola yayılmış pek çok mavi detay da var.

 

İç mekana adım attığımızda yeni EQA’nın yanmalı motorlu kardeşiyle aynı konsol düzenini paylaştığını görüyoruz ancak bu kez farklı bazı detaylar ve ışık efektleri var. İkiz 10.25 inç ekran opsiyonel geliyor ve giriş seviyesi modeller bir çift 7 inç ekranla geliyor. Yolcunun önünde arkadan aydınlatmalı, spiral görünümlü kısım dikkat çekiyor.

 

Multimedya sisteminde “Elektrikli Zeka ile Navigasyon” özelliği bulunuyor ve şarj istasyonlarının bulunduğu en hızlı rota planlanabiliyor, trafik sıkışmaları gibi değişikliklere dinamik olarak uyum sağlanabiliyor. Ayrıca Mercedes me Charge ile müşteriler 31 ülkede 450.000 AC ve DC şarj noktasına erişebiliyor.

Yeni Mercedes EQA 11 kW araç içi şarj ile geliyor ve DC hızlı şarj istasyonunda maksimum 100 kW ile şarj edilebiliyor. Mercedes EQA’nın DC hızlı şarja bağlandığında 30 dakikada %10’dan %80’e şarj edilebildiğini belirtiyor. Pil paketi standart ısı pompasıyla geliyor.

 

Yeni Mercedes EQA çelik yaylı konforlu süspansiyonla gelecek ancak firma opsiyonel adaptif amortisörler de sunacak. EQA’nın daha güçlü versiyonları arka aksta ikinci elektrikli motora sahip olacak ve bu sayede dört çekişli sürüş sunacak. Arkada senkronize motor bulunacak, öndeki motor ise asenkronize olacak ve 4Matic sistemi saniyede 100 kez tork dağılımını ayarlayabilecek.

 

Yeni Mercedes EQA’nın satışları Avrupa’da bu bahar aylarında başlayacak ve Almanya’da başlangıç fiyatı 38.540 euro olacak.

 

 

Son Güncelleme : 20 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo