Geely ve Tencent Akıllı İç Mekanlar ve Otonom Teknolojiyi Birlikte Geliştirecek

Ototeknikveri     21 Ocak 2021 02:13

Geely, otomotiv sektöründe ileriye dönük olarak daha iyi bir konum elde etmek için son zamanlarda çeşitli teknoloji güç merkezleriyle birlikte çalışıyor.

Geely ve Tencent Akıllı İç Mekanlar ve Otonom Teknolojiyi Birlikte Geliştirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firma bu ay içinde, Foxconn ile diğer markalar için otomobiller üretmelerine olanak sağlayacak bir ortak girişim kurmanın yanında, elektrikli araçlar üretmek için Çinli arama devi Baidu ile de güçlerini birleştirdi. Geely'nin bir sonraki hamlesi ise dün açıklandı.

 

Daimler'in % 9,7'sine de sahip olan Volvo'nun ana şirketi Geely, Reuters'e göre akıllı araç iç mekanları ve otonom sürüş teknolojileri geliştirmek için Tencent ile bir anlaşma imzaladı.

 

Bu son ortaklık sayesinde Geely, özellikle mobilite hizmet uygulamalarına sahip akıllı araba kokpitlerini ortaklaşa geliştirmeyi hedefliyor. Bu arada Tencent, Tesla ve Nio gibi elektrikli araç üreticilerine de yatırım yapıyor.

Öyleyse gelecekteki Geely “kokpiti” neye benzeyecek? Bunun hakkında fikir edinmek için geçen yıl açıklanan Preface sedana bakılabilir. Araç çok sayıda yumuşak yüzeye ve çok sayıda dikişe sahip modern bir konsolla geliyor. Bu bir eski nesil Audi konsoluna benziyor ve tamamen dijital bir gösterge paneli ve bağımsız dikdörtgen bir bilgi-eğlence ekranı ile birlikte sunuluyor.

 

Biraz daha fütüristik bir örneğe gelince, bu kez 2019'daki Preface Konsepti başlamak için iyi bir yer olabilir. İç mekanı, üretim modelinden daha temiz bir estetiğe sahipti, daha az düğme ve bağımsız bir gösterge kümesi ile geliyordu.

 

Elbette, gelecekteki herhangi bir tasarımın anahtarı "akıllılık" faktörü olacak, bu nedenle daha iyi donanım ve kullanımı kolay hale getirilmiş kapsamlı yazılım çözümleri bekleyin.

Son Güncelleme : 21 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo