Stellantis'ten global basın konferansı

Ototeknikveri     21 Ocak 2021 02:41

Stellantis İcra Kurulu Başkanı Carlos Tavares, "Stellantis, projeyi duyurduktan bir yıl sonra, Kovid-19 salgınının neden olduğu eşi görülmemiş ekonomik bozulmaya rağmen doğdu" dedi.

Stellantis'ten global basın konferansı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Stellantis İcra Kurulu Başkanı Carlos Tavares, 'Stellantis, projeyi duyurduktan bir yıl sonra, Kovid-19 salgınının neden olduğu eşi görülmemiş ekonomik bozulmaya rağmen doğdu. Bunu mümkün kılan takım arkadaşlarıma ve bu istisnai yılda operasyonlarımızı ileriye taşımaya devam eden tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

 

Fiat Chrysler Automobiles NV ile PSA Group'un birleşmesiyle oluşan Stellantis'in kuruluşunu kutlamak amacıyla Stellantis'in İcra Kurulu Başkanı Tavares'in katılımıyla dijital olarak gerçekleştirilen global bir basın konferansı düzenlendi.

 

Tavares burada yaptığı konuşmada, bugünün Stellantis grubunun ilk günü olduğunu belirterek, anlaşmanın yapıldığı günden itibaren çok yoğun bir çalışma yapıldığını ifade etti.

 

Şirketler arası ekiplerin çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğüne dikkati çeken Tavares, 'Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen herhangi bir gecikme yaşanmadan iş tam zamanında düzgün bir şekilde yapıldı ve Stellantis var oldu.' dedi.

 

Tavares, Stellantis'in yeni ve heyecanlı bir yolculuğun başlangıcı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

'Bugün harika bir gün. Stellantis, projeyi duyurduktan bir yıl sonra, Kovid-19 salgınının neden olduğu eşi görülmemiş ekonomik bozulmaya rağmen doğdu. Bunu mümkün kılan takım arkadaşlarıma ve bu istisnai yılda operasyonlarımızı ileriye taşımaya devam eden tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu, büyük olmaktan ziyade çok iyi olmayı hedefleyen, parçalarının toplamından çok daha fazlası olmaya kararlı olan şirketimizin çevikliğini, yaratıcılığını ve uyumluluğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda, Stellantis'in kendini 'mükemmelin peşinde koşmaya' ve çalışanlarının refahını artırmaya adamasının ve sürekli değişen ortamda, otomotiv endüstrisinde lider bir oyuncu olma kararlılığının bir başka işareti.'

 

Toplantıdan sonra aktarılan bilgilere göre, Stellantis, yeni mobilite çağının fırsatlarını yakalamak için çevikliğe, yaratıcılığa ve verimliliğe sahip; toplumun hareket etme tarzını değiştirmesine yardımcı olacak yenilikçi çözümler sunan yeni bir şirket ve tanınmış ve ikonik otomotiv devlerinden, yenilikçi mobilite markalarından ve faaliyet gösterdiği topluluklardaki derin köklerden gelen zengin bir miras.

 

Güçlü geçmişi ve sağlam finansman kaynakları olan iki grubun birleşmesinden oluşan Stellantis, faaliyetlerini sürdürdüğü topluluklardaki köklü geçmişe sahip, aynı zamanda dünya çapında araçlar ve mobilite çözümleri tasarlayan, geliştiren, üreten ve satışını gerçekleştiren, yetenekli ve deneyimli 400 bin çalışandan oluşan küresel bir şirket.

 

Stellantis Çin, Afrika, Orta Doğu, Okyanusya ve Hindistan gibi önemli pazarlardaki henüz tam olarak ortaya çıkarılmamış önemli bir potansiyele ek olarak Avrupa, Kuzey Amerika ve Latin Amerika olmak üzere üç bölgede oldukça köklü bir varlık gösteriyor. Stellantis, 30'dan fazla ülkede gerçekleştirdiği endüstriyel operasyonlar ile tüketici beklentilerini verimli bir şekilde karşılama ve bu beklentileri aşarak 130'dan fazla pazarda benzersiz kalitede araçlar ve hizmetler sunma becerisine sahip bulunuyor.

 

Stellantis, Kuzey Amerika, Avrupa ve Latin Amerika'daki lider konumu ve bunun bir yansıması olan güçlü işletme marjlarıyla yola çıkıyor. Şirket, ulaştığı büyüklüğü ve ölçek ekonomisini bir kaldıraç olarak kullanarak, müşterileri için yenilikçi mobilite çözümlerine yatırım yapmayı; aynı zamanda olağan seyirde yılda 5 milyar avrodan fazla sinerji elde etmeyi hedefliyor.

 

Stellantis'in 11 üyeli yönetim kurulu, Başkan John Elkann tarafından yönetilecek. İcra Kurulu Başkanı olarak görev alan Carlos Tavares ise gücünü çeşitlilik, deneyim ve rekabetçilikten alan sektördeki en deneyimli ve başarılı yönetim ekiplerinden birine liderlik edecek.

 

Yeni şirket, 18 Ocak'ta Euronext (Paris) ve Borsa Italiana (Milan) ve bugün de New York Borsası'nda işlem görmeye başladı.

Son Güncelleme : 21 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo