Ford 3 Milyon Takata Hava Yastıklı Otomobilini Geri Çağırıyor

Ototeknikveri     21 Ocak 2021 07:16

2017 yılında Ford tarafından verilen çok sayıda dilekçeye rağmen NHTSA, Takata tarafından üretilen, potansiyel olarak arızalı sürücü hava yastıklarına sahip 3 milyon aracı geri çağırılmasını istedi.

Ford 3 Milyon Takata Hava Yastıklı Otomobilini Geri Çağırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters'e göre, NHTSA ayrıca, aynı hava yastığı şişiricilerinin kullanıldığı 5800 Mazda B-Serisi aracın da geri çağırılmasını ve onarılmasını talep etti.

 

Geri çağrılan modeller 2006 ve 2012 yılları arasında üretildi, bunların tümü hava yastığı şişiricisinin kırılması riskini taşıyor ve özellikle yüksek neme uzun süre maruz kaldıktan sonra kabine potansiyel olarak ölümcül parçalar saçabiliyor.

 

NHTSA, bu ayın başlarında Takata hava yastıklı en az 17 milyon aracın hala tamir edilmediğini duyurduktan sonra, "Kanıtlar, bu şişiricilerin önemli bir güvenlik riski oluşturduğunu açıkça ortaya koyuyor" dedi. Bugün itibariyle, dünya çapında en az 27 ölüm (ABD'de 18) ve bu sorunla ilgili bildirilen 400'den fazla yaralanma gerçekleşti.

 

Bu arada Ford, şu anda geri çağırması gereken bu 3 milyon aracın daha önce yolcu tarafı hava yastıklarında da sorun olduğunun belirlendiğini söyledi, ancak daha fazla yorum yapmayı reddetti. Otomobil üreticisinin artık NHTSA'ya "araç sahiplerine durumun bildirimi ve bir çözüm yolunun başlatılması için önerilen program" sunması için 30 günü bulunuyor.

 

Araçların modellerine gelince, Ford Ranger, Fusion, Edge modellerinin yanı sıra Lincoln Zephyr / MKZ, MKX, Mercury Milan ve 2007-2009 Mazda B-Serisi kamyonetler geri çağırma kapsamında bulunuyor.

 

Daha önce geri çağırılan 2006 Ford Ranger araçlarda iki ölüm vakası bildirildi ve en sonuncusu 2017'de gerçekleşti.

Son Güncelleme : 21 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo