Yeni Toyota Land Cruiser Modelin 70. Yılında Görücüye Çıkacak mı?

Ototeknikveri     24 Ocak 2021 02:28

Toyota’nın şu anki nesli 200 Serisi Land Cruiser, 14 yıllık bir sürenin ardından önümüzdeki haftalarda üretimden çıkacak ve Kuzey Amerika için, en azından 2022 model yılında geri dönmeyecek.

Yeni Toyota Land Cruiser Modelin 70. Yılında Görücüye Çıkacak mı?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu duyuru yapıldığından beri, yeni bir Land Cruiser'ın ne zaman geleceği konusunda spekülasyonlar yapıldı. Şimdi, CarAdvice'in bir haberine göre, ünlü off-road aracının yeni neslinin, modelin 70. yıldönümüne denk gelen bu yıl 1 Ağustos'ta tanıtılma şansı var.

 

Spekülasyon, esas olarak, Land Cruiser'ın yıldönümüne bir dizi geri sayım gönderisi paylaşan eski baş mühendisinin sosyal medya faaliyetlerinden kaynaklanıyor gibi görünüyor. Ancak, bunun yalnızca olayın bir kutlaması mı yoksa yeni modelin ortaya çıkarılmasıyla ilgili bir ipucu mu olduğu net değil.

 

Land Cruiser'ı üreten fabrikanın kapatılmasının ardından yeni model gelmeden önce bazı değişikliklere uğrayacağı söylendi, bu sürecin aylar alması bekleniyor. Normalde, Toyota galerileri, yeni model gelene kadar aracın kesintisiz olarak bulunması için yeterli stok biriktirirdi, ancak SUV için beklenenden daha güçlü talep bu durumu biraz rayından çıkardı. Son araçların Nisan ayında teslim edilmesi bekleniyor, bu da yeni model gelene kadar bir kesinti dönemi yaratacak.

 

Bu zamanlamaya dayanarak, yeni Land Cruiser'ın yıl ortasından önce tanıtılacağına ilişkin bazı spekülasyonlar vardı. Ancak şimdi, tüm yeni bilgiler göz önüne alındığında, Ağustos ayında bir tanıtım yıldönümü dışındaki nedenlerle de kesinlikle mantıklı olacak.

 

ABD'de Land Cruiser yalnızca bir motor seçeneğiyle yani 5,7 litrelik bir V8 ile mevcut, ancak yeni nesil modelin diğerlerinin yanı sıra çift turbo 3,5 litrelik V6 hibrit ve 3,3 litrelik turbo dizel ile satılabileceği bildiriliyor. Yeni modelin, iddia edildiği gibi aynı platformun değiştirilmiş bir versiyonunu kullansa bile, mevcut modelin off-road yeteneğini de geliştirmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 24 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo