Elektrikli Araçlar, Benzinli Motorlardan Önce Dizelleri Öldürebilir

Ototeknikveri     27 Ocak 2021 07:34

İçten yanmalı motorlar, elektrikli araçlardan ve yasaklar getirmeyi planlayan hükümetlerden kaynaklanan zorluklarla karşı karşıya ve özellikle dizeller ince buz üzerinde ilerliyor.

Elektrikli Araçlar, Benzinli Motorlardan Önce Dizelleri Öldürebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Reuters'e göre, dünyanın en büyük dizel motor fabrikası olan Fransa'nın Tremery kentindeki Stellantis fabrikası buna iyi bir örnek. Fabrikanın bu yıl 180.000 elektrik motoru üretmesi ve bu rakamın 2025'e kadar 900.000'e çıkması bekleniyor.

 

Fabrikadaki işçiler için sorun, elektrik motorlarının dizel motorlara göre çok daha az parçaya sahip olması. Bu, daha az çalışana ihtiyaç olduğu anlamına geliyor. Yine de Tremery’nin CFTC sendikası, yaşlılar emekli olurken yeni işçiler işe alınmayarak bunun çözülebileceğini düşünüyor.

 

Gerçekten de Stellantis fabrikaları kapatmayacağına ve işleri koruyacağına söz verdi. Bununla birlikte, tahminler, Fransa’nın 400.000 kişilik büyük otomotiv iş gücünün 15.000 kişi veya yüzde 4 azaltılması gerektiğini gösteriyor.

 

Bu arada Amerika'da, Başkan Joe Biden, elektrikli otomobillere ağırlık vermeyi ve tüm federal filoyu elektrikli arabalara geçirmeyi umuyor, bu kapsamda otomotiv sektöründe bir milyon yeni iş yaratmak istiyor.

 

Otomotiv endüstrisi, şu anda pazarın küçük bir bölümünü oluşturmasına rağmen, yükselişte olan elektrikli araçlara yoğun bir şekilde yatırım yapıyor.

 

Geçtiğimiz Eylül ayında, AB'de elektrikli araç satışları ilk kez dizel satışlarını geride bıraktı. Üstelik, 2020'nin ilk dokuz ayında toplam satışlar yüzde 29 düşerken, plug-in hibritler ve EV'lerin satışları yüzde 122 arttı.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo