Yepyeni DS 4 Çarpıcı Görünüşü ve Dikkate Değer İç Mekanıyla Çıktı

Ototeknikveri     04 Şubat 2021 08:02

DS Automobiles, Audi A3 ve Mercedes A-Serisi'nin yanı sıra Mercedes GLA ve Lexus UX gibi birkaç crossover model ile rekabet edecek ve iki farklı türde sunulacak lüks bir hatchback olan yeni 2020 DS 4'ü tanıttı.

Yepyeni DS 4 Çarpıcı Görünüşü ve Dikkate Değer İç Mekanıyla Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen yeni DS 4, şirketin Aero Sport Lounge konseptinden esinlenilen, oldukça güzel oranlara ve çarpıcı bir dış tasarıma sahip. Model yeni EMP2 platformunu temel alıyor.

 

DS 4, firmanın yeni DS Matrix LED Vision farlarıyla geliyor. Bu farlar matris ve yönlü aydınlatmayı birleştiriyor, her iki tarafta gündüz farları olarak işlev gören iki S şeklindeki LED sırasıyla tamamlanıyor. Kapılar aynı hizada tutacaklarla gelirken, arka kısımda daha uzun ve daha alçak tavan çizgisi ile kaslı arka çamurluklar dikkat çekiyor.

 

Yeni kurulan Stellantis'in Fransız premium markası, yeni DS 4'ü genellikle daha pahalı modellerde bulunan bir dizi teknik özellik ile sunmaya karar verdi. Bunlar, öndeki yolu okumak ve süspansiyonu buna göre ayarlamak için bir kamera kullanan Active Scan süspansiyonu, özel teknolojisi sayesinde ön camdan dört metre ileride görünen büyük bir baş üstü ekranı ve Seviye 2 sürüş yardımı sistemi gibi şeyleri içeriyor.

 

2020 DS 4'ün iç mekanı, yeni bir DS modelinden beklendiği gibi özel ve farklı görünüyor. Yeni bir arayüze sahip ve hem ses hem de hareketlerle kontrol edilebilen 10 inçlik bir dokunmatik ekran üzerinden çalışan yeni bir bilgi-eğlence sistemi de var. Merkezi havalandırma çıkışları, klima kontrolleri ile güzel bir şekilde entegre edildiğinden "görünmez" özellikte, pencere düğmeleri ise düzenli bir görünüm için kapı içlerine monte edilmiş.

 

Müşteriler, yüksek yoğunluklu köpük koltuklar için Nappa deri ve Alcantara döşemelerin yanı sıra kahverengi dişbudak ahşap kaplama, dövme karbon ve açık dikişler gibi özellikler arasından seçim yapabilecek. Pahalı bir çantanın içinde oturmanın nasıl bir his olduğunu görmek istediyseniz, yeni DS 4 bunu yapmak için iyi bir yer gibi görünüyor.

 

Motor yelpazesi yeni bir plug-in hibrit güç aktarım mekanizmasının yanı sıra normal benzinli ve dizel motorları da içerecek. Plug-in hibrit DS 4 E-Tense modeli, 178 HP 1.6 litrelik benzinli motoru 108 HP elektrik motoru ve 12.4 kWh lityum iyon pil paketi ile birleştirerek 222 HP (225 PS) toplam çıktı sağlıyor. DS, WLTP döngüsünde 48 km'den fazla bir EV menzili olduğunu iddia ediyor.

 

Seri, sırasıyla 128 HP (130 PS), 177 HP (180 PS) ve 222 HP (225 PS) sunan benzinli PureTech modelleri ve 128 HP (130 HP) güç çıkışlı dizel BlueHDi ile tamamlanıyor. Yeni 2020 DS 4'ün tüm versiyonları sekiz ileri otomatik şanzımanla eşleştirildi.

 

Yeni DS4 hem temel hem de Cross gövde stillerinde sunulacak, ikincisi müşterileri Mercedes GLA ve BMW X2 gibi modellerden uzaklaştırmayı hedefliyor. Bununla birlikte, DS4 Cross, portbagaj ve mat siyah detaylar gibi kozmetik değişikliklere sahip olsa da yerden yüksekliğinde bir artış yok. Ayrıca özel modlara sahip bir çekiş kontrol sistemi var.

 

2020 DS 4, 2021'in dördüncü çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 04 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo