Jeep, Manuel Wrangler ve Gladiator Modellerini Geri Çağırıyor

Ototeknikveri     06 Şubat 2021 12:39

Jeep, altı vitesli manuel şanzımanlara sahip 42.887 Wrangler ve Gladiator otomobili geri çağırıyor.

Jeep, Manuel Wrangler ve Gladiator Modellerini Geri Çağırıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Raporlara göre, manuel şanzımanlarla donatılmış bazı 2018-2021 Wrangler ve 2020-2021 Gladiator otomobiller, "debriyaj ara baskı plakasının aşırı ısınmasına" maruz kalabiliyor ve bu da arızalanmalarına neden olabiliyor.

 

Şirket, aşırı ısınmanın sürtünmeden kaynaklandığını ve bunun da baskı plakasının hızla kırılmasına neden olabileceğini açıkladı. Bu meydana gelirse, "şanzıman kutusunda ısınan parçacıkların dışarı çıkmasına yol açacak şekilde çatlaklara veya deliklere" neden olabiliyor. Bu parçacıklar yanıcı maddelerle temas ederse yangın çıkabiliyor.

 

Bahsi geçen şeyler sadece teorik değil, FCA Ekim ayında Toledo fabrikasındaki bir Gladiator otomobilin alev almasının ardından soruşturma başlattı. Araştırmaların bir parçası olarak FCA, "şanzımanla ilgili yangın olayı" yaşayan diğer iki aracı inceledi. Şirket ayrıca kendi kayıtlarını da inceledi ve "bu sorunla ilgili potansiyel olarak yaklaşık yedi müşteri yardım kaydı, altı garanti talebi ve bir saha raporu" buldu.

 

Sorunu çözmek için Jeep, etkilenen araçları, debriyaj grubu sıcaklıkları iç baskı plakasına zarar verebilecek bir seviyeye yükseldiğinde motor tork kapasitesini azaltacak bir yazılım eklemek için geri çağırıyor. Şirket, geri çağırmada "kusurlu parça yok" derken, sorunları gidermek için servislere giderek daha önce ödeme yapmış araç sahiplerinin masrafına karşılık tazminat ödeyecek.

 

Önümüzdeki ay araç sahipleriyle iletişime geçilecek ve şirket, sürücülerin baskı plakası arızasından önce yanmış bir debriyaj kokusu alabileceklerini kaydetti. Böyle bir durumda, kenara çekip aracınızı soğumaya bırakmak isteyebilirsiniz.

Son Güncelleme : 06 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo