Stellantis Ortaklaşa Geliştirilecek Alfa Romeo, DS Ve Lancia Modelleri Üzerinde Çalışmaya Başladı

Ototeknikveri     06 Şubat 2021 12:48

Stellantis yalnızca birkaç haftalık, ancak şirket şimdiden ihmal edilen Lancia markasını onarmak için çalışıyor.

Stellantis Ortaklaşa Geliştirilecek Alfa Romeo, DS Ve Lancia Modelleri Üzerinde Çalışmaya Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Auto News Europe, güncellenen Ypsilon'u tanıtmanın yanı sıra, Stellantis'in Alfa Romeo, DS ve Lancia için ortaklaşa geliştirilen modeller üzerinde çalışmaya başladığını bildirdi.

 

Ayrıntılar sınırlı ancak ortaklaşa geliştirilen modellerin güç aktarım seçenekleri ve "premium özellikler" paylaşacağı söyleniyor. DS ürün direktörü Marion David "Birinci sınıf markaları [Alfa Romeo, DS ve Lancia] ana akım markalardan ayırmak için İtalyan meslektaşlarımızla belirli premium modüller, güç aktarma organları ve özellikler üzerinde çalışıyoruz." dedi.

 

David, DS’nin her yıl yeni bir model başlatma planının yolunda gittiğini ve devam edeceğini söyledi. Ancak 2023'ten sonra şirket, FCA ve PSA'nın birleşme kapsamında elde etmeye çalıştığı sinerjileri sağlamaya odaklanacak. Sonuç olarak, yeni nesil Stellantis premium araçları 2024 veya 2025'te gelecek.

 

Ayrıca Alfa Romeo'nun başka bir crossover model alacağı da bildirildi. Bununla ilgili çok az şey biliniyor, eldeki bilgilere göre araç CMP mimarisine dayanacak ve Polonya'da inşa edilecek. 2023'te gelmesi planlanan model, bildirildiğine göre Stelvio ve Tonale'nin altında konumlanacak.

 

Tonale'nin bu sonbaharda görücüye çıkacağı ve 2019 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan konsepti yakından yansıtacağı bildiriliyor. Motor seçenekleri doğrulanmamış durumda ancak Jeep Renegade ile paylaşılması bekleniyor.

 

Bu, crossover'ın 128 hp (96 kW / 130 PS) ve 178 hp (132 kW / 180 PS) güç çıkışlarına sahip turboşarjlı 1.3 litrelik bir benzinli motora sahip olabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, 187 hp (140 kW / 190 PS) ve 237 hp (176 kW / 240 PS) çıkışlara sahip bir plug-in hibrit güç aktarma organı 42 km elektrikli sürüş mesafesiyle gelebilir.

Son Güncelleme : 06 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo