Lamborghini E_X Elektrikli Hiper Otomobil Çalışması, Gelecek İçin Umut Veriyor

Ototeknikveri     07 Şubat 2021 08:23

Volkswagen Grubu'nun tüm markalarının kendi elektrik devrimine katılmasını istediği bir sır değil - ve bu, er ya da geç Lamborghini'yi de etkileyecek. Profesyonel tasarımcı Andrea Ortile'nin bu çizimi bize çok ilginç bir geleceğe dair bir bakış sunuyor.

Lamborghini E_X Elektrikli Hiper Otomobil Çalışması, Gelecek İçin Umut Veriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lamborghini E_X, iddiaya göre Lamborghini’nin geçmişinden büyük ölçüde ilham alan tek koltuklu bir araç. Ortile'ye göre Marcello Gandini’nin etkisi bu konseptin her yerinde ve hem Lamborghini Countach hem de Lancia Stratos Zero otomobilin DNA'sında yer buluyor.

 

Belki de en dikkat çekici yönü, arabanın camsız bir efekt elde etmesine yardımcı olan gövde renginde perfore filmle değiştirildiği için geleneksel pencerelerin olmaması. Bazı çizimlerde tasarımcı, sadece arabanın içinden dışarıyı görebileceğinizi göstermeye dikkat etmiş.

 

Dahası, konseptin kapısı da yok. Bunun yerine, bir kanopi yukarıya kalkarak arabadaki tek koltuğu ortaya çıkartıyor. Görünüşe göre, bir karbon fiber kasnak, tüm arabayı daha dayanıklı hale getirmek için yapısal bir bağ görevi görüyor.

 

Arabanın geri kalanı, inkar edilemez derecede fütürist olmasına rağmen, fazla yabancı görünmüyor. Arka kısmın şekli biraz Huracan'ı andırıyor. Arka tarafın üstündeki panjurlar, birer aero elemanı görevi görüyor.

 

Aktarma organı da o kadar çılgın değil. Ön ve arkadaki motorlarla birlikte sürücü koltuğunun altında düz bir pil paketi bulunuyor.

 

Ortile, "Tamamen elektrikli, tek koltuklu bir otomobil ve tasarımı 70'lerdeki Gandini’nin başyapıtlarından, savaş uçaklarından ve yarış prototiplerinden ilham alıyor. Otomobilin tamamı, temiz ve şık bir tasarıma sahip iki çizgi etrafında geliştirildi. Amaç, her Lamborghini'nin karakterini ve duruşunu gereksiz grafikler ve kenarlar olmadan korumak ve yeni ve yüksek tanınırlıkta bir şey yaratmaktı." dedi.

 

Not: Bu, Andrea Ortile tarafından yapılan bağımsız bir tasarımdır ve Lamborghini ile ilgili değildir veya onaylanmamıştır.

Son Güncelleme : 07 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo