Volkswagen ID. 4 Sizinle Işık Kullanarak Konuşacak

Ototeknikveri     07 Şubat 2021 08:54

Günümüzde pek çok üretici, yolcuların onunla iletişim kurmasını sağlamak için araçlarına benzersiz arayüzler dahil ediyor. Bazıları uyarı ekranlarını kullanırken diğerleri sesli kontrolleri kullanıyor, ancak Volkswagen ID. 4 söz konusu olduğunda, bazı yönlerden bize Amazon Echo ve Google Nest gibi akıllı hoparlörleri hatırlatan farklı bir çözüm bulunmuş.

Volkswagen ID. 4 Sizinle Işık Kullanarak Konuşacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ID. Light adı verilen sistem arabanın ön panelinin genişliğini kapsayan uzun bir şerit halinde 54 LED'den oluşuyor. Sistem bilgileri aracın sürücüsüne veya yolcularına iletmek için renkler ve desenler kullanıyor.

Bunlardan bazıları, navigasyon talimatları doğrultusunda süpürme hareketi, şarj durumunun bir göstergesi olarak doldurma ve aracın sanal asistanı için görsel bir dalga formu olarak işlev görüyor. Işık, sürücünün çevresel görüşünde olacak şekilde konumlandırılmış, sürücüler böylece bilgi alırken bile güvenli bir şekilde yola odaklanabilirler.

Sürücü otomobile girer girmez hoş geldiniz animasyonuyla selamlanıyor. Ayrıca ID. 4 elektrikli ve bu nedenle gürültü yapmıyor, ışık ters desen yaparak sürücünün yola çıkmadan önce aracın kapalı ya da açık olduğunu bilmesini sağlıyor. Gelen telefon çağrıları, merkezde yeşil bir vurgu olarak ortaya çıkıyor ve acil durum frenlemesi gibi şeyler için uyarılar, kırmızı renkte yanıp sönüyor.

Volkswagen’in Kullanıcı Arayüzü Tasarımı Başkanı Mathias Kuhn ID. Light hakkında “Araba ile insan arasında yeni bir tür iletişim arıyorduk. Hem anlaşılması kolay hem de duygusal olan, minimalist, ancak devrim niteliğinde bir etkileşim yaratmak istedik." dedi.

 

VW ayrıca sistemin dikkat dağıtıcı unsurları azaltmaya yardımcı olacağına inanıyor.

Volkswagen'den Stefan Franke ise, "Araçtaki ekranlar büyüdükçe, beyninizin ekrana bakması ve onlardan almanız gereken tüm bilgileri işlemesi daha fazla zaman alabilir. Bir navigasyon sisteminin size bir yön söylediğini duymak bile beyninizin bu sözü anlamak için bir saniye duraklamasına neden oluyor. Sürüş görevinden kaynaklanan dikkat dağınıklığını en aza indirmeye yardımcı olmak için sürücülerle iletişim kurmanın yeni yollarını bulmamız gerektiğini biliyorduk." diye konuştu.

 

ID.4 (ve ID. 3) Volkswagen’in ID. Light'ı içeren ilk elektrikli modelleri. Firma, kablosuz güncellemelerle zaman geçtikçe sistemin yeteneklerini artırmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 07 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo