Kia CV Lansmanına Kısa Süre Kala Yine Testlerde Görüntülendi

Ototeknikveri     07 Şubat 2021 09:49

Lansmanı yaklaşan tamamen elektrikli Kia CV, Almanya'da test edilirken bir kez daha ağır kamuflajla görüntülendi.

Kia CV Lansmanına Kısa Süre Kala Yine Testlerde Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia’nın mühendisleri, 2019’un Imagine konseptinden esintiler içeriyor gibi görünen prototipin arka yarısını gizlemek için özen göstermiş gibi görünüyor. Tavan çizgisi ve A sütunları kapatılmamış, bu da bize üretim otomobilinin nasıl görüneceğine dair iyi bir fikir veriyor. Görülebilen diğer detaylar aerodinamik olarak optimize edilmiş tekerlekler ve köpekbalığı yüzgeci anteni; arkaya doğru yükselen bel çizgisi ise, nihai ürünün, en azından dış görünümü ile piyasada heyecan yaratabileceğini gösteriyor.

CV (piyasaya çıktığında yeniden adlandırılacak), Koreli otomobil üreticisi için büyük bir değişimin parçası olacak. Yılın başlarında oldukça büyük bir yeniden markalaşma çabası geçiren Kia’nın odak noktası, pilli elektrikli araçları popüler hale getirmek olacak. CV, 2027'ye kadar piyasaya sürülecek yedi yeni elektrikli modelin ilki olacak. Otomobilin Hyundai Ioniq 5'ten sonra 2021 ya da 2022 model yılı için çıkması bekleniyor.

CV, ana şirket Hyundai Motor Group tarafından geliştirilen yeni bir platforma dayanacak. Electric-Global Modular Platform (E-GMP) olarak bilinen yeni mimari, pilli elektrikli sedanlar, crossover'lar ve SUV'lar için kullanılacak. Hyundai Motor Group, bu platformun 500 km menzil ve 800V şarj kapasitesi sunduğunu iddia ediyor.

Kia kısa süre önce hisse senedi fiyatında bir patlama gördü, çünkü Apple'ın elektrikli otomobilini yapmak için Koreli şirketle ortaklık yapmak üzere olduğu spekülasyonları yayıldı. Böyle bir anlaşma gerçekleşecek olursa, Apple otomobili E-GMP mimarisini kullanacaktı, ancak her iki şirket de henüz bilgi vermiyor.

Son Güncelleme : 07 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo