Klasik Renault 4, Retro Elektrikli Otomobil Formunda Geri Dönecek

Ototeknikveri     08 Şubat 2021 09:36

Klasik Renault 4, Fransız üretici tarafından revize edilen ve bir elektrikliye dönüştürülen otomobiller arasına girecek.

Klasik Renault 4, Retro Elektrikli Otomobil Formunda Geri Dönecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, şık 5 EV Konseptini, yakında bir üretim modeli çıkaracağının onayıyla daha geçen ay tanıtmıştı. Honda e'ye çok benzeyen Renault 5 EV Concept, retro bir tasarıma sahip ve neredeyse evrensel olarak kabul gördü. Şimdi yeni bir habere göre Renault 4 yeniden canlandırılacak ve elektrikli bir araç haline gelecek.

Autocar dergisi, elektrikli Renault 4'ün 2025'te piyasaya çıkacağına dair içeriden bir onay aldığını iddia ediyor. Renault CEO'su, 5 EV Concept'in tanıtımı sırasında, "en az bir tane daha" retro model ekleneceğini açıkladı ve bu bahsi geçen modelin 4 olduğu düşünülüyor.

5 gibi, yeni Renault 4 de şirketin CMF-B elektrikli araç platformunu kullanacak ve mekanik bileşenlerinin çoğunu paylaşacak. Renault 4'ün 5'ten farklı olacağı nokta, genel şekli ve pazarın hedeflenen segmenti.

Orijinal Renault 4 çok yönlü bir ticari araçtı ve yeni modelin bu felsefeyi sürdüreceği, yeni 5'in hatchback tasarımından daha kompakt bir crossover'a benzer boyutlara sahip olacağı anlaşılıyor. Renault muhtemelen yeni 4'ü önce bir konsept olarak tanıtacak. Daha sonra bir üretim modeline dönüşecek.

 

Renault 5 EV'ye gelince, ilk olarak 2022'de başlayacak satışlarla pazara girecek. Bu model, Renault’nun 2025 yılına kadar yedi yeni elektrikli araç sunma planının temel taşı olarak hizmet ediyor.

Not: Görsellerde yer alan retro-modern Renault 4 Concept, Renault ile ilgili olmayan veya Renault tarafından desteklenmeyen, David Obendorfer tarafından yapılan 2011 konsept tasarım çalışmasıdır.

 

Görsel hakları: 2011'den David Obendorfer tarafından Renault 4 Concept

Son Güncelleme : 08 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo