BMW iX Üretimi Mart 2022'ye Kadar Ertelendi mi?

Ototeknikveri     10 Şubat 2021 11:56

Geçen yıl Kasım ayında 2022 iX tanıtıldığında, BMW, modelin 2021'in ikinci yarısında Almanya'daki Dingolfing fabrikasında üretime gireceğini söylemişti. Bu tarih artık ileri çekilmiş görünüyor.

BMW iX Üretimi Mart 2022'ye Kadar Ertelendi mi?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

iXForums, herhangi bir kaynağa atıfta bulunmadan, içeriden iX'in üretiminin Mart 2022'ye kadar başlamayacağına dair bir haber aldığını iddia ediyor. Bu gecikme için hiçbir açıklama yapılmadı, ancak bunun devam eden küresel yarı iletken kıtlığıyla ilgili olabileceği ihtimali var .

 

iX'in piyasaya çıkması başlangıçta tasarlanandan biraz daha uzun sürebilir ancak ilk bağımsız elektrikli SUV modeli olması nedeniyle BMW için hala çok önemli bir araç.

 

iX, 496 hp'den fazla güç üretmek için bir araya gelen iki elektrik motoruna sahip BMW’nin beşinci nesil eDrive teknolojisini barındırıyor. Bu motorlar güçlerini, SUV'nin 500 km'ye yakın menzile sahip olmasına izin veren ve 100 kWh'yi aşan bir kapasiteye sahip pil paketinden alıyor. BMW, iX'in 5 saniyeden daha kısa sürede sıfırdan 100 km / sa hıza ulaşmasını bekliyor.

 

iX tarafından kullanılan teknoloji, 200 kW'a kadar DC hızlı şarj ile pili 40 dakikada %80 dolduruyor. Alman otomobil üreticisi ayrıca iX'i yeni bir araç takımı ile donattı, bu da onun bilgi işlem gücünün diğer BMW modellerinden 20 kat fazla veri işleyebileceği anlamına geliyor.

Son Güncelleme : 10 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo