Hyundai Elektrikli IONIQ 5'in Çevre Dostu İç Mekânını Tanıttı

Ototeknikveri     15 Şubat 2021 09:48

Hyundai, 23 Şubat'taki dünya prömiyerinden önce tamamen elektrikli Ioniq 5'in içini gösteren iki teaser görüntüsü yayınladı.

Hyundai Elektrikli IONIQ 5'in Çevre Dostu İç Mekânını Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ioniq 5, Güney Koreli otomobil üreticisinin iç mekanı en üst düzeye çıkarmasına olanak tanıyan, düz bir bataryaya sahip Elektrikli Küresel Modüler Platformunu (E-GMP) temel alan Hyundai'nin ilk bataryalı elektrikli aracı.

 

Bu teaserlarda gösterilen 5’in iç tasarımının ilgi çekici bir yönü de, yenilikçi orta konsol. Hyundai konsola "Evrensel Ada" adını veriyor ve ileri geri kayabildiğini söylüyor. Ek olarak, sürücü ve ön yolcu koltukları, yolcuların araçları şarj edilirken rahatlamalarına olanak tanıyan bacak destekleri ile donatılmış.

 

Koltuklardan bahsetmişken, bunlar keten tohumundan bitkisel yağ ekstraksiyonları ile boyanmış ve işlenmiş eko deri ile döşenmişler. İç mekanın diğer kısımlarında şeker kamışı biyolojik bileşenleri, yün ve poli iplikler, geri dönüştürülmüş PET plastik şişelerden yapılmış kumaşlar dahil olmak üzere pek çok çevre dostu materyal yer alıyor. Ek olarak, gösterge paneli, düğmeler, direksiyon simidi ve kapı panelleri gibi yüzeyler, kolza çiçekleri ve mısırdan elde edilen yağı içeren bir poliüretan biyo boya kaplamasına sahip.

Hyundai Global Tasarım Merkezi'nin kıdemli başkan yardımcısı ve başkanı SangYup Lee, "IONIQ 5, müşterilerin yeni elektrikli otomobiller döneminde neler bekleyebileceklerine iyimser bir bakış sunan bir tasarım. Uzun aks mesafesi, yeni bir mekan boyutu sağlıyor. Bu özel alanı, ikinci eviniz gibi benimsemeniz için mükemmel bir yer olarak tasarladık." dedi.

 

Hyundai Avusturya tarafından 2020'nin sonlarında sızdırılan teknik özellikler, Ioniq 5'in iki elektrikli motora, dört tekerlekten çekişe sahip olacağını ve 309 hp (313 PS) güç sağlayacağını gösteriyor. Model, 5.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabilecek ve WLTP döngüsünde yaklaşık 450 km yol alabilecek.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo