Gizemli Yeni Lexus F Sport Modeli Tanıtıldı

Ototeknikveri     15 Şubat 2021 10:33

Pazartesi günü yayınlanan resmi bir Lexus teaser görüntüsü, üzerinde F Sport plakası bulunan bir motor kapağını gösteriyor ve şirket, başka hiçbir şey ifşa etmeden "F Sport performans araçlarında yeni bir çağın geldiğini" söylüyor.

Gizemli Yeni Lexus F Sport Modeli Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Teaser görüntüsü, Lexus Enthusiast forumunun kullanıcılarının, kapağın RC F ve GS F'de bulunan 2UR-GSE V8 motorundakine benzer göründüğüne hızlı bir şekilde işaret etmesiyle birçok spekülasyona yol açtı. Ancak, mavi detaylar olmadan ve sadece F yerine F Sport yazısı bulunan bu kısım, tam kapasite bir F modeli yerine sadece mevcut bir aracın daha güçlü bir V8 versiyonu olabileceğini düşündürüyor.

 

Bu, Lexus'un LS için olası bir V8 seçeneğinin veya belki de LC500 için bir F Sport modelinin habercisi olsa da, bu arabalar büyük olasılıkla herhangi bir büyük güç aktarma organı güncellemesini almak için yaşam döngülerinin çok ilerisindeler. En umut verici seçeneklerden biri gibi görünen şey, bunun V8 destekli IS'nin geri dönüşü olabileceği.

2008'de Lexus, IS sedanlarının uygun bir şekilde "IS F" olarak adlandırılan gerçek bir performans versiyonunu yaratarak Almanlarla rekabet etme konusunda önemli bir adım atmıştı. Günümüzün IS'si, BMW ve Mercedes'in en iyi versiyonlarıyla rekabet etmekten kaçınırken, V8 ile çalışan IS F, M3 ve C63'e karşı kendi konumunu korudu.

 

Son zamanlarda, Lexus'un "IS 500" adını tescil etmesinden sonra IS'nin olası bir tam gelişmiş F sürümüne dair söylentiler de dahil olmak üzere, V8 destekli bir model hakkında konuşmalar yapıldı. Bu nedenle bu hikaye her zamankinden daha olası görünüyor. Bir forum kullanıcısı, 2021 IS350 F Sport'taki motor bölmesinin içinde fazladan bir yer olduğunu ve neredeyse bir V8'in kaputun altına çekilmesi için yalvardığını belirtti.

 

Görünüşe göre durumun netleşmesi için biraz bekleyeceğiz ve umarız heyecan verici haberler bizi bekliyordur.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo