Hyperion XP-1 Los Angeles'da Bir Uzaylı Gibi

Ototeknikveri     18 Şubat 2021 01:34

Hyperion geçen yaz XP-1 prototipini tanıttığında, bunun dünya dışı bir Bugatti'ye benzediğini fark ettik.

Hyperion XP-1 Los Angeles'da Bir Uzaylı Gibi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Model Los Angeles sokaklarında kesinlikle yabancı göründüğü için bu inanç bugün daha da kuvvetleniyor.

 

İki tonlu kamuflajla süslenmiş prototip, beyaz sedan denizinde kolayca öne çıkıyor. Aynı zamanda kırmızı bir Ferrari California T'yi bile kıyaslandığında sıkıcı gösterebiliyor.

 

Hyperion, XP-1’in sokaklarda boy göstermesi hakkında pek bir şey söylemedi, ancak prototip, geçen yıl tanıtılan otomobille aynı görünüyor. Sonuç olarak, muhtemelen titanyum takviyeli kompozit gövdeye ve etrafı saran bir cam kanopiye sahip. Ayrıca, yüksek hızlarda viraj almayı iyileştirmeye yardımcı olan "zorlanmış girdap" hava girişlerini ve aktif aerodinamik yan kanatları da görebiliriz.

Proton değişim membranlı yakıt hücresi, karbon fiber hidrojen depolama tankları ve ultra kapasitörlü enerji depolama teknolojisine sahip hidrojenle çalışan bir süper otomobil olduğu için XP-1'in öne çıkmasına yardımcı olan tek şey stil değil. Henüz tüm ayrıntıları bilmesek de otomobilin birden fazla elektrik motoru, dört tekerlekten çekiş sistemi ve üç vitesli bir şanzımana sahip olması planlanıyor.

Performans açısından model, 2,2 saniyeden daha kısa sürede sıfırdan 100 km / sa hıza ulaşacak ve 356 km / sa üzerinde bir azami hıza sahip olacak. Hidrojen yakıt ikmal istasyonları az sayıda ve aralarındaki mesafe çok uzak olsa da, XP-1'in 1635 km menzile sahip olması planlandığından, bu çok da sorun teşkil etmeyebilir.

XP-1 gelecek yıl üretime girecek ve sadece 300 adet üretilecek.

Son Güncelleme : 18 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo