2022 Honda HR-V e: HEV, Küçük Bir Hibrit Crossover Coupe

Ototeknikveri     21 Şubat 2021 06:45

Honda, Avrupa ve Vezel adıyla bilindiği Japonya'da yeni HR-V modelini tanıttı.

2022 Honda HR-V e: HEV, Küçük Bir Hibrit Crossover Coupe
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yarı kompakt crossover, Honda'nın “coupe'den esinlenen tasarım” olarak tanımladığı daha modern bir görünüme ve en son teknoloji donanıma sahip. Avrupa'da 2021'in sonlarında, mevcut modelin düz dizel ve benzinli motorlarının yerini alan tek hibrit sistem ile satışa sunulacak.

 

Global özellikli model, bugünün HR-V modelinden çok daha temiz bir yüze sahip, yatay çıtalı büyük bir ızgara tamponla güzel bir şekilde uyum sağlıyor ve her iki taraftaki ince farlar dikkat çekiyor. Profil, arkaya doğru hafifçe kavisli ve tavana monte bir rüzgarlık ile biten bir tavan çizgisiyle daha sportif görünüyor. Arka kapı kolları hala kısmen C sütunlarının yanında gizlenmiş durumda.

 

Arka tarafta, arka lambaların da inceltildiğini ve şimdi Honda logosuyla ayrılmış üst kısımda bir ışık şeridiyle birleştirildiğini görüyoruz. Plaka yuvası daha da aşağı taşındı ve reflektörler, daha basit bir tasarıma sahip olan difüzörde yeniden konumlandırıldı. Görünümü tamamlayan unsur ise, gövdenin alt kısımlarındaki yeni tekerlekler ve plastik kaplama. JDM Vezel ayrıca iki tonlu dış renk seçeneğine sahip olacak.

 

İç kısımda, gösterge paneli tasarımı ve düzeni tamamen yeni ve ortada, üç döner düğme ile havalandırma ve klima kontrollerinin hemen üzerinde tablet tarzı bir bilgi-eğlence sistemi içeriyor. Havalandırma delikleri daha az göze çarpıyor ve üç kollu çok işlevli direksiyon simidi çok daha ince. Resimdeki otomobil ayrıca beyaz dikişli, krom ve parlak siyah süslemeli kısmi deri döşemeye ve panoramik bir tavana sahip.

 

Honda’nın sürücü yardım özellikleri paketi, çarpışma kaçınma freni, şerit tutma desteği, uyarlanabilir hız sabitleyici, trafik işareti tanıma, kör nokta bilgisi, çoklu görüş kamerası sistemi ve yokuş iniş kontrolünü içeriyor.

 

Japonya’nın 2022 Vezel’i, CVT şanzıman ile eşleştirilmiş 1,5 litrelik DOHC i-VTEC benzinli motorla sunulurken, "gerçek zamanlı dört çekiş" özelliğine sahip kendi kendine şarj olan hibrit şimdilik seriyi tamamlıyor.

 

Honda, Avrupa'da yeni HR-V'nin standart olarak iki motorlu bir hibrit güç aktarım mekanizmasına sahip olacağını ve adına e: HEV ekini ekleyeceğini söylüyor. Avrupa modeli için güç aktarım mekanizması serisi, boyutları, donanım seviyeleri ve fiyatlandırması ile ilgili tüm detaylar daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo