Yeni Maserati Grecale, Porsche'nin Macan'ına Rakip Olacak

Ototeknikveri     21 Şubat 2021 11:45

Maserati’nin kompakt SUV modeli şekilleniyor ve ortaya çıkmasından önce (bu yılın ilerleyen aylarında bekleniyor), marka birkaç teaser görüntüsü yayınladı.

Yeni Maserati Grecale, Porsche'nin Macan'ına Rakip Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirket, sosyal medyada paylaşmaları için öncelikle çalışanlarına fotoğraf verdi. Ne yazık ki, Maserati arabayı tam olarak göstermeye hazır değil, bu yüzden fotoğraflar hala oldukça bulanık.

 

SUV, Levante'den daha küçük olacak ve Porsche Macan ve BMW X3'ün beğenisiyle rekabet edecek.

 

Maserati, Grecale'nin adını Akdeniz'deki şiddetli kuzeydoğu rüzgarından aldığını söylüyor. Bu, markanın Ghibli, Bora ve Khamsin dahil olmak üzere arabalara rüzgar adları verme konusundaki tarihsel geleneğine uygun.

 

Giorgio platformunu temel alan Grecale, temellerini Alfa Romeo Stelvio ile paylaşacak. Sonuç olarak, yanmalı motorlu versiyon, muhtemelen Stelvio giriş seviyesinde bulunan 2.0 litrelik sıralı dört silindirli motorun bir versiyonuyla güçlendirilecek, ancak Maserati henüz güç aktarma organlarını açıklamadı.

Otomobil üreticisi, daha önce Grecale'nin bir versiyonunun markanın 2022'de beklenen ilk tamamen elektrikli modeli olarak sunulacağını duyurmuştu. 2025 yılına kadar firmanın modellerinin her birinin elektrikli versiyonlarının sunulması planlanıyor.

 

Grecale, İtalya'nın Cassino kentinde Alfa Romeo Stelvio ile birlikte üretilecek. Tesis, modernizasyonu için 800 milyon Euro'luk bir yatırım almak üzere.

 

Maserati, Grecale'yi 2021'in sonundan önce tamamen ortaya çıkartmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo