2021 Formentor VZ5, Cupra'nın Bugüne Kadarki En Güçlü Otomobili

Ototeknikveri     23 Şubat 2021 02:42

Volkswagen, yeni Golf R'de 2.5 litrelik turbo beş silindirli motorunu kullanmak için Audi Sport'tan onay alamadı, ancak Cupra yaptı ve şimdiye kadarki en güçlü modellerini buldular: Formentor VZ5.

2021 Formentor VZ5, Cupra'nın Bugüne Kadarki En Güçlü Otomobili
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Web üzerinden canlı olarak yayınlanan bir dahili etkinliğin parçası olarak açıklanan model, 390 PS (385 HP / 287 kW) güç çıkışı ve 480 Nm (354 lb-ft) torka sahip. Bu da RS Q3 ve RS Q3 Sportback'ten 10 PS (10 HP / 7 kW) daha az. 0 - 100 km / sa hızlanma 4,2 saniye sürüyor. Otomobil Alman kuzenlerinden 0,3 saniye daha hızlı ve en yüksek hızı 250 km / sa ile sınırlı.

 

İtme kuvveti, 7 ileri DSG çift debriyajlı otomatik şanzıman aracılığıyla 4Drive dört tekerlekten çekiş sistemine yönlendiriliyor ve Formentor VZ5, 310 PS (306 HP / 228 kW) Formentor VZ'den 10 mm (0,4 inç) daha alçak. Araçta 15 seviyeli amortisör ayarına sahip Adaptif Şasi Kontrolü (DCC) var ve durdurma gücü, önde altı pistonlu kaliperler bulunan Akebono frenler tarafından sağlanıyor. Sportif SUV, bu modele özel 20 inçlik jantlar üzerinde çalışıyor.

 

Modele has özelliklerden bahsetmişken, bunlar arasında oyuntulu kaput, mat siyah ızgara çerçevesi, ön tamponda daha büyük alt hava girişi, farklı karbon fiber arka difüzör ve bakır süslemeli çapraz olarak konumlanmış egzoz boruları yer alıyor. Bagaj kapağının ortasındaki "Cupra" yazısı siyah krom görünüme sahip ve yanında "VZ5" logosu da bulunuyor.

Taiga Grey dış cephe boyası, Formentor VZ5'e özel, ancak müşteriler bunu Midnight Black, Magnetic Tech Matt ve Petrol Blue Matt olarak da alabiliyorlar.

 

Mavi veya siyah deri olarak sunulan çanak koltuklar makyajın bir parçası ve kokpit, fırçalanmış koyu alüminyum ve bakır vurgularla süslenmiş. Müşteriler ayrıca Dinamica Black özel grafiklerini ve kahverengi Nappa deri koltukları sipariş edebiliyor. 12 inç dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto, ses tanıma, özelleştirilebilir dijital kokpit ve diğerleri de iç mekandaki özellikler arasında.

 

Araçta Seyahat Asistanı, Çıkış Asistanı, Acil Durum Asistanı ve Öngörülü Uyarlanabilir Hız Sabitleyici gibi bir dizi sürücü yardım sistemi de bulunuyor.

 

Adını İspanya'nın Mallorca adasındaki Cape Formentor'dan alan modelin VZ5 eki, İspanyolca'da 'hızlı' veya 'çabuk' anlamına gelen 'veloz' kelimesinden geliyor (5 ise silindir sayısını belirtmek için). Model sadece 7000 adetlik sınırlı bir üretim çalışmasıyla sunuluyor. Modelin lansmanı yılın son çeyreği için planlanıyor ve fiyatlandırma detayları daha sonra açıklanacak.

Son Güncelleme : 23 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo