Yeni Hyundai Ioniq 5 Bilim Kurgu Filminden Çıkmış Gibi

Ototeknikveri     23 Şubat 2021 05:37

Hyundai, yeni elektrikli orta boy crossover'ı ve yeni "Ioniq" elektrikli alt markası altındaki ilk modeli olan Ioniq 5'i tanıttı.

Yeni Hyundai Ioniq 5 Bilim Kurgu Filminden Çıkmış Gibi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Hyundai Ioniq 5, çekici bir stile sahip ve pratik elektrikli otomobiller için geleneksel kaykay tasarımını uzatılmış bir aks mesafesi ile harmanlayan özel Electric-Global Modular Platform (E-GMP) mimarisini kullanıyor.

 

Hyundai’nin yeni elektrikli crossover'ı, yeni platform sayesinde hem 400 hem de 800 volt şarj özelliğine sahip. 350 kW'lık bir şarj cihazına takıldığında, Ioniq 5 sadece 18 dakikada yüzde 10 ila 80 arasında şarj edilebiliyor ve otomobil üreticisi WLTP döngüsünde 100 km menzil elde etmek için beş dakikalık şarjın yeterli olduğunu iddia ediyor.

 

Tek ve çift motorlu sistem seçilebiliyor

Yeni Ioniq 5, 58 kWh ve 72.6 kWh olmak üzere iki pil paketi boyutunun yanı sıra tek ve çift motorlu düzenlerle satışa sunulacak. En güçlü model, 72,6 kWh paketli çift motorlu versiyon. Bu versiyonda toplam 302 HP güç çıkışı, 605 Nm tork var ve 5,2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Yeni Hyundai Ioniq 5'inizden mümkün olan en uzun sürüş menzilini istiyorsanız, büyük 72,6 kWh pil paketine sahip tek motorlu modele gitmeniz gerekecek, bu da 470 ila 480 km menzil sağlıyor ve 214 HP güç çıkışı, 350 Nm tork sunuyor.

 

Giriş seviyesi, 58 kWh pil paketine sahip tek motorlu Ioniq 5, 8.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkıyor. Toplam güç çıkışı 167 hp, tork değeri 350 Nm.

 

Palisade'den daha uzun aks mesafesi

Hatchback oranlarının sizi yanıltmasına izin vermeyin; Yeni Hyundai Ioniq 5 modeli, 3 metre uzunluğunda bir aks mesafesi, 4635 mm uzunluk ve 1890 mm genişlik ile geliyor. Bu, onu bir Tucson'dan daha uzun ve geniş kılarken, aks mesafesi Palisade’den bile daha uzun.

 

Eşsiz dış tasarım 45 konseptine oldukça sadık kalmış. Hyundai, bunu 'Parametrik Dinamikler' tasarım dili olarak adlandırıyor. Ioniq 5 şık bir yüzey, "optimum aerodinamik için panel boşluklarını en aza indiren" kapaklı bir ön kaput, düz kapı kolları ve hem ön hem de arka aydınlatma için küçük piksel benzeri kümeler içeriyor. Yeni tekerlekler ayrıca 20 inç çapa sahip ve aero için optimize edilmiş.

 

Akıllı çözümlere sahip pratik bir iç mekan

Kabin aynı zamanda yeni orta boy elektrikli crossover'ın öne çıkan özelliklerinden birisi. Buradaki tema, tamamen düz bir zemine sahip iç mekân ve çevre dostu sürdürülebilir kaynaklı malzemeler kullanan koltuklar, tavan döşemesi, kapı döşemesi ve kol dayama gibi temas noktalarının çoğu ile bir "Yaşam Alanı". Bu malzemeler geri dönüştürülmüş PET şişelerden, bitki bazlı ipliklerden, doğal yün ipliklerden, eko-işlenmiş deriden ve bitki özleriyle biyo boyadan geldi.

 

Ön koltuklar elektronik olarak ayarlanabiliyor, yolcular için "hafiflik hissi" için optimum açıya yaslanabiliyor ve arka taraftaki yolcular için daha fazla alan sağlamak için sırtları yüzde 30 daha ince. Dikkat çeken bir nokta da, kabin içinde daha fazla hareket özgürlüğü için 140 mm'ye kadar geriye kayabilen "Universal Island" orta konsol.

 

Ek olarak, gösterge paneli, farklı özelleştirilebilir düzenlere sahip 12 inçlik bir başlıksız ekran kullanan gösterge paneli ile çift ekran kurulumuna sahip ve bilgi-eğlence sistemi ikinci bir 12 inç dokunmatik ekran üzerinden çalışıyor. Sürücü için Artırılmış Gerçeklik özellikli bir baş sütü ekranı da var.

 

Diğer elektrikli cihazları da şarj edebilirsiniz

2022 Hyundai Ioniq 5 ayrıca, sahiplerin elektrikli bisikletler, scooterlar, kamp ekipmanları dahil tüm elektrikli cihazları arka koltukta bulunan bir prizden ücretsiz olarak şarj etmelerine olanak tanıyan yenilikçi V2L işlevini de sunuyor. Dıştaki şarj portunda ikinci bir çıkış bulunuyor. V2L işlevi 3,6 kW'a kadar güç sağlıyor.

 

Beklediğiniz gibi, Hyundai yeni Ioniq 5'i SmartSense aktif güvenlik sistemleri paketiyle donattı. Bu, yeni Ioniq 5'i Önden Çarpışma Önleme Asistanı (FCA), Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), Akıllı Hız Sınırı Asistanı (ISLA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW) ve Uzun Far Yardımı'na ek olarak Karayolu Sürüş Asistanı 2'yi sunan ilk Hyundai yapıyor.

 

2022 Hyundai Ioniq 5, yıl ortasında Avrupa'da piyasaya sürülecek ve ABD pazarı da bunu takip edecek.

Son Güncelleme : 23 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo