Renault Avrupa İçin Yeni Mitsubishi Otomobilleri Üretecek

Ototeknikveri     24 Şubat 2021 10:56

Financial Times'ın yeni bir haberi, Renault'nun Fransa'daki fabrikalarından birinde Mitsubishi otomobilleri üretebileceğini belirtiyor. Bu yönde atılacak bir adım, görünüşe göre Avrupa'da Mitsubishi otomobillerini satmayı durdurma yönündeki önceki planlarla çelişiyor.

Renault Avrupa İçin Yeni Mitsubishi Otomobilleri Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan, Mitsubishi'nin yanlış yakıt tüketimi verileri sağladığını fark ettikten sonra, zor durumdaki Mitsubishi'nin %34 hissesini satın aldı. Devralma, halihazırda mevcut olan Renault-Nissan ittifakına başka bir şirket daha ekledi ve Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığını oluşturdu.

 

Mitsubishi için küresel ekonomik krizin ve sıkıntılı satışların ardından büyük ölçekli bir yeniden yapılanma duyuruldu. "Küçük Ama Güzel" olarak adlandırılan bu plan, küresel otomotiv talebindeki düşüşü aşmak için tasarlanmış İttifak çapında yenilenmenin bir parçasıydı. Şirketlerin en güçlü pazarlarına odaklanması ve zayıf oldukları yerlerden çıkmaları planlanmıştı.

 

Bu nedenle, Mitsubishi'nin yaklaşık %1 pazar payına sahip olduğu Avrupa'da yeni model tanıtmayı durdurması kararı alınmıştı. Bunun yerine Mitsubishi çabalarını, markanın başarıya ulaştığı ve Pajero / Montero gibi modellerin büyük ilgi gördüğü Güney Asya pazarına yoğunlaştıracaktı.

 

Önceki güçlü satışlara rağmen, Avrupa'da yeni bir lansman beklenmiyordu ancak konu hakkında doğrudan bilgi sahibi olan kaynaklara atıfta bulunan Financial Times'a göre, yönetim şimdi farklı kararlara sahip. Mitsubishi, Avrupa'da varlığını sürdürürken üretime devam etmek için Fransa'daki Renault’nun yeterince kullanılmayan tesislerini kullanmayı düşünüyor.

 

Bazı Mitsubishi modellerinin Avrupa'da iyi satıldığı unutulmamalı. Outlander PHEV en çok satan plug-in hibrit modeldi ve Mirage / Space Star yeterli sayıda satmaya devam ediyor. Geçen hafta tanıtılan yeni nesil Outlander, bir Nissan platformu üzerine inşa edilen ilk Mitsubishi modeli.

 

Böyle bir adım, üç şirket arasındaki işbirliğini artırmanın yanı sıra Renault fabrikalarının potansiyelinden yararlanma fırsatı da sağlayacak. Renault, Fransa'da şimdiden binlerce kişiyi işten çıkarıyor. Firmanın CEO'su Luca de Meo, şu anda ortalama %70 oranında faaliyet gösteren fabrikalarında kapasiteyi artırma niyetini daha önce belirtmişti.

 

Mitsubishi şimdilik Avrupa ile ilgili mevcut kararlarının devam ettiğini söylerken, Renault yorum yapmayı reddetti ve Mitsubishi üretimi ile ilgili haberleri spekülasyon olarak nitelendirdi. Durumun önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo