2022 Kia Carnival MPV Segmentinde Çığır Açacak

Ototeknikveri     25 Şubat 2021 08:08

Kia, Sedona'nın yerine geçen 2022 Carnival modelini paketinden çıkardı. Firma modele bir minivan dememek konusunda dikkatli davrandı ve crossover avantajları ekledi.

2022 Kia Carnival MPV Segmentinde Çığır Açacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Başlangıç ??olarak, araç 290 hp güç çıkışı ve 355 Nm tork üreten 3,5 litrelik bir V6 GDI motorla standart olarak geliyor. Bu güç, onu minivan yelpazesinin en üst noktasına yerleştiriyor. Önden çekişli araçta standart sekiz vitesli otomatik şanzıman motora eşlik ediyor.

 

Bir Minivan Ne Kadar Crossover Olabilir?

Carnival 1587 kg çekebilecek şekilde tasarlanmış, bu sayede araç sahipleri çok avantajlı biçimde bir dizi küçük römorku taşıyabiliyor. Daha etkileyici bir şekilde, bu, bazı V6 Chevrolet Colorado pickup araçlardan daha fazlasını çekebileceği anlamına gelen bir rakam.

 

Kia Carnival için dört çekişli sürüş sistemi sunmuyor ama araçta güçlü bir motordan daha fazlası var.

 

Araç heybetli ve kaslı görünecek şekilde tasarlanmış. Markanın yeni, basitleştirilmiş logosunu taşıyan ilk Kuzey Amerika aracı olmasının yanı sıra, araç otoriteler tarafından oldukça beğenilen Telluride'nin arkasındaki ekip tarafından tasarlandı.

 

Opsiyonel 19 inç jantları (17'ler standart), düz hatları ve gururlu ızgarasıyla Carnival, kesinlikle eski minivanlara benzemiyor. Neyse ki Kia, bir minivan tasarlarken neyin önemli olduğunu unutmadı: yolcular.

 

İç Mekanda Neler Var?

Sekiz kişiye kadar oturma yeri olmasına rağmen, muhtemelen yedi koltuk seçeneği sizi cezbedecek. Çünkü bu versiyon VIP Salon Koltukları ile seçilebiliyor. Bu, ikinci sıradaki yolcular için elektrikli kontroller, özel koltuk başlıkları, bacak uzantıları ve havalandırmalı koltuklar anlamına geliyor. Bunlar bir Bentayga sahibini kıskandırmak için yeterli özellikler.

 

Yolcular ayrıca sesli kontroller aracılığıyla bilgi-eğlence sistemiyle etkileşime girebiliyorlar. Bu arada Bose premium ses sistemi, çok daha keyifli bir yolculuk sunuyor.

 

Yine de her şey lüksle ilgili değil. Kia güvenliği de düşündü. Tedbirli ebeveynler için, sekiz kişilik versiyonlar, ikinci sıra koltukların (bebek koltuğu takılı olduğu zamanlar için), ön sıradaki yolcuların ulaşabileceği kadar öne kaymasına izin veriyor.

Yüksek Teknolojili Özellikler

Araçta bol miktarda yeni yüksek teknoloji de var. Yine tedbirli ebeveynler için yolcular arası konuşma interkom sistemi ve hatta gece görüş kamerası olan arka koltuk izleme sistemi var, böylece kolayca çocuklarınıza göz kulak olabilirsiniz. karanlıkta. İkinci sırada da çift ekran mevcut.

 

İkinci sıradan bahsetmişken, üçüncü sıra zemine katlanırken ikinci sıra araçtan tamamen çıkarılabiliyor. Tüm bu koltuklar katlandığında ve çıkarıldığında Carnival 4108 litre gibi büyük bir bagaj hacmi sunuyor.

 

Bagaj kapısı, eliniz eşyalarla doluysa, ellerinizi kullanmadan da açılabiliyor. Ayrıca araçtan çıkış esnasında Carnival yandan başka bir araç geldiğini tespit ederse bir uyarı gönderebiliyor.

 

Uyarılardan bahsetmişken, Carnival ayrıca araçta bir yolcunun kaldığını tespit ederse korna çalıyor. "Arkadaki yolcu uyarısı" ultrasonik sensörleri kullanarak çocukların veya evcil hayvanların hareketini algılayarak onları arabada unutmamanızı sağlıyor, bu da gerçek ve son derece talihsiz bir sorun.

 

Araç genelinde dokuz USB bağlantı noktası var. Ayrıca 110 voltluk prizler bulunuyor ve araca birden fazla Bluetooth cihazı bağlanabiliyor. Bu, eller serbest sürüş için telefonlarını bağlı tutmak, ancak müziği başkasının seçmesine izin vermek isteyen sürücüler için kullanışlı bir özellik.

 

Sürücü 12,3 inçlik bir dijital gösterge paneli ve 12,3 inçlik bir bilgi-eğlence ekranından faydalanıyor. Bilgi-eğlence ekranı Google Takvim ile senkronize edilebiliyor ve bazı durumlarda bu veri navigasyon için de kullanılabiliyor.

 

Araçta ayrıca otomatik fren, şerit koruma asistanı, kör nokta kaçınma teknolojisi, park sensörleri, uzun far asistanı ve sürücü dikkat uyarısı gibi sürüş yardım sistemleri bulunuyor.

 

Henüz Kia Carnival’in fiyatı açıklanmadı. Bir SUV’yi aratmayan bu yeni MPV model bahar aylarında satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 25 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo