Otomotiv Sektörüne Girmeyi Öneren Huawei Yöneticilerine CEO'dan Tehdit

Ototeknikveri     28 Şubat 2021 08:34

Görünüşe göre Huawei'deki bazı yöneticilerin, şirket için sadece bir teknoloji sağlayıcısı olmaktan daha büyük hedefleri var. Bu, kurumsal bir bildiri aracılığıyla yöneticilerine sert çıkan kurucu ve CEO Ren Zhengfei için pek de uygun değil.

Otomotiv Sektörüne Girmeyi Öneren Huawei Yöneticilerine CEO'dan Tehdit
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Autonews'e göre, yazılı açıklamada Huawei CEO'su, şirketinin sadece bileşen tedarik etmek yerine otomobil de üretmesi konusunda ısrar edenleri uyardı.

 

Bu açıklama aracılığıyla Huawei ayrıca bilgi, iletişim teknolojisi altyapısı ve akıllı cihazların tedarikçisi olarak temel işini ve konumunu yeniden teyit etti.

 

Açıklamada, "Son iki yılda dış çevrede meydana gelen sürekli değişikliklere rağmen, BİT altyapısı inşa etmenin Huawei'nin tarihi misyonu olduğu konusunda net olmalıyız. Huawei otomobil üretmeyecek, ancak otomobil üreticilerinin iyi otomobiller üretmesine yardımcı olmaya ve akıllı bağlantılı otomobiller için artan bileşenlerin sağlayıcısı olmak için ICT teknolojisine odaklanacak." denildi.

 

Açıklama daha sonra daha da sertleşti ve şu ifadeler yer aldı: "Bir dahaki sefere, kim otomobil üretmeyi teklif ederse ve şirketin [stratejik yönüne] müdahale ederse, görevinden alınacak."

 

Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve İsveç, ulusal güvenlik endişelerini gerekçe göstererek Huawei'yi yerel 5G iletişim ağlarının inşasına katılmasını çoktan yasakladı. Bu arada Trump yönetimi, Huawei'nin ABD menşeli teknolojilerle geliştirilen çipleri edinmesini engelledi.

 

Yine de Huawei, 5G ekipman tedarikçisi ve akıllı telefon üreticisi olarak Çin'de lider olmaya devam ediyor ve FAW Group, Dongfeng Motor, GAC Motor ve Changan Automobile gibi büyük Çinli otomobil üreticilerine internete bağlı araçlar geliştirmelerine yardımcı olmak için şimdiden anlaşmalar imzaladı.

Son Güncelleme : 28 Şubat 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo