Çin'in Yeni Hongqi H9 Lüks Sedan'ı Uygun Bir Mercedes-Benz Rakibi mi?

Ototeknikveri     02 Mart 2021 11:27

Hongqi H9 geçen yıl tanıtıldı ve hızlı bir şekilde Mercedes-Benz E-Serisi gibi diğer lüks sedanlarla ve hatta Rolls-Royce ve Maybach dahil diğer lüks markalardan otomobillerle karşılaştırmalar yapıldı. Peki bu otomobil gerçekten köklü Avrupalı markaların rakibi mi?

Çin'in Yeni Hongqi H9 Lüks Sedan'ı Uygun Bir Mercedes-Benz Rakibi mi?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hiç şüphe yok ki H9'un bir heybeti var. Ön uca hakim olan, dikey krom çıtalara sahip, Rolls-Royce'dan ilham alan bir ızgara dikkat çekiyor. Bu ilginç çünkü Hongqi’nin küresel tasarım başkan yardımcısı ve baş kreatif müdürü, eskiden Rolls-Royce için çalışan Giles Taylor'dan başkası değil. Ancak Çinli otomobil üreticisine göre, Taylor markaya gelmeden önce H9'un tasarımı tamamlanmıştı. Yine de, markanın tasarım ilhamının bir kısmını nereden aldığı açık.

 

Izgarayı çevreleyen, farlar arasında uzanan benzersiz bir ışık çubuğu var. Otomobilin tasarımının diğer önemli özellikleri arasında açılır kapı kolları ve bir LED ışık çubuğuna sahip şık bir arka kısım yer alıyor. Test edilen örnek aynı zamanda soğuk altın rengi ve mor iki tonlu boyaya sahip.

Hongqi ayrıca ek lüks özelliklere sahip H9+ adı verilen uzatılmış aks mesafeli bir versiyon da sunuyor.

 

E-Serisi ve Audi A6 ve BMW 5 Serisi gibi diğer Alman sedanlara uygun bir rakip olarak görülmesi için, H9'un iç mekanının mükemmel olması gerekiyor. İç mekan iyi olsa da, dikkatli bakıldığında çok fazla piyano siyahı yüzey ve sert kontrol paneli gibi bazı ucuz unsurlara sahip. Bu orta sınıf versiyonun ikinci sırası oldukça güzel ve koltuklar için bir miktar ayarlanabilirliğin yanı sıra bolca diz mesafesi sunuyor.

Çin'de model için iki motor mevcut. İlki, 252 hp güç çıkışı ve 380 Nm torka sahip turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli motor, ikincisi ise 272 hp güç çıkışı ve 400 Nm ile süper şarjlı 3.0 litrelik V6 motor. Her iki seçenek de yedi ileri çift debriyajlı şanzımanla eşleştirilmiş.

Son Güncelleme : 02 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo